ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

de cat timp liber pot beneficia


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Cu tot respectul, doresc un raspuns in urmatoarea problema : lucrez in sectorul bugetar, sistemul tura zi 12/24 , urmat de tura noapte 12/48 interval orar 7-19 respectiv 19-7, iar in urma OUG 103/2013 ,,in anul 2014 munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compesa cu timp liber corespunzator". As dori sa stiu de cat timp liber pot beneficia in compensatie in urmatoarele 30-60 zile.

Dau exemplu luna februarie 2014 in care am efectuat 168 ore din care 56 ore noapte, 24 ore in zi de sambata si 24 ore zi de duminica, fiind platit 160 ore din care 56 ore noapte si 8 ore recunoscute ca timp liber in compensatie . Mentionez ca exista situatii in care lucrez 32 ore suplimentare si pot avea tura de lucru in zile de sarbatori legale.

Danut Olaru
 User  Danut Olaru
a intrebat la 03 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Mar. 2014
Luna februarie are 160 de ore lucratoare, iar dvs aveti 168 de ore lucrate. Ceea ce inseamna ca aveti 8 ore de munca suplimentara, iar ele se vor compensa cu alte 8 ore libere.

Cand aveti 32 de ore lucrate, ar trebui sa primiti 32 de ore ca timp liber in compensare. Asta inseamna "corespunzator".

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
Gratiela Petrescu alexei delimart Radu Anton G Stancu Marius Ion adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024