ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Demers legal impotriva abuzului angajatorului.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Stimata doamna Popa,
In data de 7 martie am adresat o intrebare pentru care am primit un raspuns neclar. Mi-ati spus lucruri pe care le stiam si erau clare: "Salariul pentru luna februarie se plateste la data agreata prin contract, iar sumele cuvenite pentru zile de concediu neefectuate, spre exemplu, se platesc odata cu plata salariului"! Angajatorul trebuia sa-mi plateasca salariul in data de 5 si tot atunci trebuia sa-mi dea fisa de lichidare, adeverinta de vechime si fisa fiscala. Asa am primit pana acum de la fostii angajatori. Dar acest angajator pur si simplu nu vrea.
In concluzie, eu v-am intrebat ce demersuri legale sa fac, la ce institutii ale statului pentru a-mi recupera salariul cuvenit dar si actele mentionate mai sus ?

Adaugata in: Legislatia muncii
Vladimir Stoiciu
 User  Vladimir Stoiciu
a intrebat la 12 Mar. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului VLADIMIR STOICIU la 13 Mar. 2012
Solicitati-o la fel, in scris. Daca nu v-a inmanat-o pana acum, in urma unei cereri scrise nu va poate refuza orice documente ce fac dovada sau sunt in legatura cu raportul de munca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Vladimir Stoiciu
 User Vladimir Stoiciu
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Mar. 2012
Da, multumesc! Acesta este un raspuns. Este altceva! Acum m-am edificat si voi face demersurile legale la ITM, chiar maine. Totusi nu-mi spuneti nimic despre fisa fiscala pe care angajatorul trebuie sa mi-o dea, cel putin cea pe decembrie daca nu si pe ianuarie si februarie ?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Mar. 2012
Cu tot respectul, in intrebarea dumneavoastra anterioara nu era specificata aceasta data la care angajatorul ar fi trebuit sa va plateasca salariul. Faptul ca ati incheiat un contract pe data de 05.12.2011 nu inseamna ca la acea data trebuia sa primiti si salariul, nu reiese acest lucru din intrebarea dumneavoastra. Daca data de 5 este trecuta in contract ca zi de plata si pana acum nu ati primit banii, ci doar refuzul angajatorului, contactati ITM pentru solutionarea problemei.

Documentul pe care trebuie sa primiti dumneavoastra de la angajator in mod obligatoriu este decizia de incetare a contractului de munca
Fisa de lichidare nu este prevazuta ca document obligatoriu, ci este un act care dovedeste ca nu aveti datorii fata de firma sau ca ati predat tot ce aveati de predat - chei, cartele, laptop sau orice alte elemente de logistica. Se elibereaza acolo unde este cazul.

Adeverinta de vechime se elibereaza la cererea scrisa a salariatului, angajatul neavand dreptul sa refuze aceasta cerere.

Asadar, faceti o cerere scrisa catre angajator, dupa cum v-am spus si anterior, pentru aceste documente. Daca nici in urma cererii scrise nu le primiti mergeti la ITM si inaintati o plangere. De asemenea, puteti inainta o plangere si referitoare la plata salariului, tot la ITM, daca acesta nu va este platit la data mentionata in contract drept data platii.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
Viviana Serni George Andreescu Gratiela Petrescu Radu Anton alexei delimart adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024