ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Demisie transmisa prin posta


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Un salariat prieten al meu s-a certat cu administratorul firmei nu s-a mai prezentat la munca o perioada de 2 saptamani, dupa care si-a transmis demisia prin posta cu confirmare de primire in luna iulie 2011 si nu a mers la serviciu nici in perioada preavizului. De atunci au trecut 3 luni, iar firma nu a comunicat acestuia decizia de incetare a contractului de munca. S-a interesat la ITM iar de acolo i s-a spus ca nu apare incetat in revisal. Firma era obligata sa inceteze contractul de munca la expirarea preavizului conform Codului Muncii, din cate stiu eu. Va rog sa-mi spuneti ce poate face acesta pentru a determina firma sa ii inceteze contractul de munca? Care este solutia pentru a-si inceta contractul de munca avand in vedere ca administratorul firmei este o persoana foarte dificila si nu se poate rezolva problema pe cale amiabila.

Dorin Dordea
 User  Dorin Dordea
a intrebat la 17 Nov. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Nov. 2011
In cazul in care angajatorul nu isi respecta prevederile contractuale, angajatul poate demisiona fara respectarea preavizului. Insa, din nou, aceasta nerespectare trebuie dovedita prin toate mijloacele posibile.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Nov. 2011
Situatia este destul de complicata. In primul rand persoana in cauza a savarsit o abatere disciplinara prin faptul absentarea nemotivata de la locul de munca timp de 2 saptamani, caz in care angajatorul poate recurge la procedura derularii unei anchete disciplinare. Pe de alta parte inteleg ca persoana in cauza a transmis deja demisia catre angajator prin confirmare de primire. Daca aceste din urma a semnat pentru primirea ei atunci angajatul poate face dovada transmiterii demisiei catre angajator prin orice mijloace asa cum prevede legea. Insa trebuie sa aflati daca angajatorul intr-adevar a primit demisia. Faptul ca nu s-a prezentat insa la locul de munca in perioada preavizului ar putea avea mai multe consecinte, dat fiind faptul ca pe perioada preavizului contractul isi produce in continuare efectele. Caz in care angajatorul ar putea chiar suspenda CIM si ca urmare a absentelor nemotivate, suspendandu-se odata cu acesta si perioada de preaviz.

Primul pas ar fi ca prietenul dvs. sa afle daca angajatorul a primit intr-adevar demisia si daca acest lucru poate fi dovedit. Ulterior persoana in cauza poate merge la ITM cu toate mijloacele pe baza carora poate fi dovedita primirea demisiei de catre angajator si refuzul sau de a o inregistra. Ar fi bine sa afle ce s-a intamplat cu cele doua saptamani de absente si daca CIM a fost sau nu suspendat. Un detaliu important este acela al posibilitatii suspendarii CIM in timpul celor doua saptamani de absente nemotivate, caz in care pentru inregistrarea demisiei angajatorul trebuie inainte de toate sa inceteze suspendarea. Or daca angajatul nu prezinta motive obiective pentru absentarea de la serviciu, suspendarea se poate mentine. De aceea ar fi bine sa afle daca nu cumva CIM este suspendat.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024