ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Detasare salariati


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema. O societate din Romania poate detasa muncitori in Italia, (pentru diverse meserii) platind salariul din Romania si deplasarea pe zi din Italia?Adica: un muncitor primeste in Romania un salariu brut de 200 euro (platit in lei) , el este detasat sa lucreze in Italia si acolo i se asigura casa si masa si 45 euro/zi brut. Contributiile in acest caz se platesc in Romania? Pentru acest muncitor trebuie neaparat formular A1 (E 101). Este totul legal? Va rog astept detalii.

Adaugata in: Legislatia muncii
Nicoleta Ene
 User  Nicoleta Ene
a intrebat la 26 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Mar. 2013
Pentru detasarea salariatilor intocmiti decizie de detasare si operati in Revisal perioada anterior inceperii detasarii, si nu uitati sa transmiteti spre ITM odata ce introduceti datele in program. Pe perioada detasii CIM salariatilor in cauza se suspenda cf. legii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Mar. 2013
Puteti detasa in afara tarii salariati, in conditiile in care in Romania cel putin 50% din personal ramane activ pe perioada detasrilor.

Pentru toti salariatii detastati in strainatate aveti nevoie de formularul A1, el constituie dovada ca sunt asigurati ai sistemului social de stat din Romania, evitandu-se astfel o subla contributie in doua tari diferite. Conditiile de eliberare le aflati de la Casa de Pensii, este institutia care va elibereaza acest document.

Contributiile se platesc aici doar daca primeste salariul aici, din partea angajatorului Roman. Daca salariatul primeste banii de la angajatorul din strainatate atunci i se vor plati contributiile in statul respectiv, conform Regulamentului (CE) 883/2004 al Parlamentului European si al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate sociala si Regulamentului (CE) 987/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere in aplicare a Regulamentului (CE) 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate social. (Regasiti aici mai multe detalii in acest sens: http://legislatiamuncii.manager.ro/a/4699/care-este-baza-legislativa-pentru-detasare-salariati.html).


Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024