ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

drepturi


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Sunt angajat de la 1.06.2012.
1) Dupa o luna si jumatate am solicitat contractul de munca, dar acesta nu poarta nicio stampila a ITM-ului. Ce pot face?
2) Lucrez la Carrefour Baneasa si nu avem un program in care sa stim cand avem zile libere. Unii au 2 libere pe saptamana...altii nu au deloc. De la 1 iulie programul s-a redus de la 8 la 6 ore....si libere au spus ca se vor da doar cand vor mai veni noi angajati. Tin sa fac precizarea ca am colegi care au si 21 de zile lucrate consectuiv. Ce este de facut?
3) Daca sambata si duminica sunt declarate zile libere....noi ca si angajati primim un spor la salariu daca le lucram?
4) Ar trebui sa primim un fluturas de salariu cu toate orele lucrate ?
Va multumesc.

Adaugata in: Legislatia muncii
Catalin Tudor Andrei
 User  Catalin Tudor Andrei
a intrebat la 19 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Catalin Tudor Andrei
 User Catalin Tudor Andrei
a raspuns userului Ioana Popa la 19 Iul. 2012
va multumesc pt raspuns
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Iul. 2012
Contractele de munca nu se mai stampileaza de ITM din ianuarie 2011, aceasta deoarece ele se inregistreaza numai prin intermediul programului Revisal si nu in format tiparit. Daca vreti sa aveti o confirmare a inregistrarii contractului, fie solicitati angajatorului o copie Revisal fie adresati o intrebare la ITM in acest sens.

Nu este in regula sa lucrati 7 zile din saptamana, fara repaus. Legea prevede foarte clar ca fiecare salariat beneficiaza de un repaus saptamanal de 2 zile consecutive (sambata si duminica) iar daca nu acesta nu poate fi acordat in zilele de weekend pot fi stabilite alte zile de repaus prin contractul colectiv de munca sau regulament intern. Totodata, salariatul va fi compensat cu un spor la salariu stabilit prin contract colectiv sau regulament intern, asa cum prevede legea. Chiar daca nu sunt suficienti salariati, prevederile legale referitoare la timpul de lucru si cel de repaus vor trebui in mod obligatoriu respectate. Puteti incerca o sesizare catre ITM, caz in care acestia vor efectua un control la fata locului. Va dura o vreme pentru ca sunt multe solicitati, dar nu va fi ignorata o astfel de sesizare.

Fluturasul de salariu nu este un document reglementat legal, el se elibereaza la solicitarea salariatului. Rugati angajatorul sa va inmaneze fluturarul de salariu daca doriti sa il primiti.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024