ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Drepturi angajat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


1. Firma angajatoare nu e obligata sa iti predea o copie la semnarea contractului? Daca nu mi-a fost inmanat o copie a contractului de munca, firma a incalcat vreo prevedere a legislatiei ?

2. Firma angajatoare nu imi pune la dispozitie toaleta functionala.Nu sunt obligati sa puna la dispozitie o toaleta functionala angajatilor? Daca nu ofera acest lucru nu este o incalcare a contractului de munca ? Pot depune demisia pentru incalcarea drepturilor salariatului pe motiv de toaleta nefunctionala?

Adaugata in: Legislatia muncii
Stefan Linea
 User  Stefan Linea
a intrebat la 28 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Ian. 2013
1. Da, era obligat sa va inmaneze acest document atunci, la semnare, nu avea de ce sa nu faca acest lucru. El se inregistreaza la ITM prin Registrul electronic (Revisal) si nu in format printat. Sesizati ITM daca nu reusiti sa obtineti o copie de la angajator. Refuzul lui de a va da o copie a contractului de munca reprezinta o incalcare a porevederii din codul muncii cofnrom cariea angajatorul are obligatia de a va elibera si inamana orice documente care fac dovada existentei raportului de munca, mai ales contractul.

2. Poate fi considerata o incalcare a conditilor de sanatate si securitate in munca. Aici va trebui sa luati legatura cu Directia de Sanatate si Securitate in Munca (SSM) de la nivelul inspectoratului, pentru a rezolva situatia.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024