ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Dubii in ceea ce priveste concediul fara salariu la o mamica


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna dimineata,

Am un caz in care salariata (mamica) a solicitat adeverinta pentru sot astfel incat aceasta sa intre in concediu crestere copil si pentru ea a solicitat concediu fara salariu 1 luna de zile. Conform cererii am procedat la suspendarea si incetarea CIM in Revisal. Este posibil din punct de vedere legal ca in aceasta luna de CFS salariata sa intre in concediu crestere copil, apoi sa intre sotul ?
Este posibila anularea inregistrarii CFS-ului in Revisal dupa ce a fost operata si inregistrarea incetarii suspendarii CIM?

Va rog sa ma indrumati in cazul de fata !

Multumesc anticipat.


Ileana Matican
 User  Ileana Matican
a intrebat la 13 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Sep. 2012
Dvs. ceva nu ati facut bine acolo. Intrarea in CFS nu implica incetarea CIM in niciun caz. Daca ati operat incetarea CIM in Revisal ca urmare a acordarii CFS nu este in regula. CFS suspenda contractul de munca dar nu il inceteaza.

CFS poate fi anulat in Revisal, da. Dar numai daca nu ati operat data de incetare a perioadei de suspendare.

Din punct de vedere legal, sotii nu pot figura simultan in crestere copil. Acea luna prevazuta de art 11 din OUG 111/2010 se acorda unuia dintre parinti in timp ce celalat isi reia activitatea pentru luna respectiva, CFS acordat putand fi unul pentru nevoi personale. Conditia pentru aplicarea acestei prevederi este ca amabii parinti sa indeplineasca conditiile de acordare a concediului crestere copil. In cazul in care nu se respecta aceasta prevedere, luna in cauza se va pierde impreuna cu indemnizatia aferenta. Insa acest detaliu intra in atributiile primariei.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 13 Sep. 2012
O mica rectificare oug 111 din 2010 in loc de oug 158 din 2005
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 13 Sep. 2012
Solicitarera salariatei de a intra in CFP este ca sotul va beneficia de indemnizatie o luna asa cum prevede OUG 158 DIN 2005. Fiti fara grija ca problema aceasta o vor rezolva cei de la primarie. Dumneavoastra trebuie sa faceti o alta decizie de suspendare CIM pe baza CFP si sa o inregistrati in REVISAL.
Art. 11 din oug 111 din 2010
(1)Dreptul la concediul pentru cresterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1), incepand cu ianuarie 2012, se acorda persoanelor prevazute la art. 8 alin. (1) şi (2), pe baza netransferabila, in situatia in care ambele persoane din familia respectiva indeplinesc condiţiile de acordare a acestuia, dupa cum urmeaza:
a)cel putin o luna din perioada totala a concediului de crestere a copilului este alocata uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;
b)in situatia in care persoana prevazuta la lit. a) nu solicita dreptul la concediul care ii revine, celalalt parinte nu poate beneficia de dreptul la concediu in locul acesteia.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024