ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Eroare de calcul a vechimii in munca si a sporului de vechime


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Doresc ajutor intr-o problema.M-am angajat in septembrie 1987 cu contract de munca pe perioada nedeterminata si program normal de 8 ore,pana in luna 05.2003 cand am trecut la program de 6 ore in temeiul prevederilor art.104 al.1.din C.M lucrand pana pe data de 1. 03.2008 cand a incetat C.M.,avand 20ani si 5 luni vechime.In ianuarie 2013 m-am reangajat la o alta unitate unde am pierdut 1an si 9 luni din vechime,pe motiv ca am avut program de 6 ore.Am solicitat in scris sa mi se recalculeze vechimea in munca si sporul de vechime. Raspunsul angajatorului este urmatorul: ,,In conformitate cu prevederile art.106 alin.1) din Legea Nr.53/2003- Codul Muncii, republicata, cu modificarile si comepletarile ulterioare "Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile" si ale art.106 alin.2 ): "Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucra, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru".
Din verificarea documentelor aflate la dosarul personal, cat si prin recalcularea vechimii reiese faptul ca la momentul angajarii in cadrul unitatii aveati o vechime in munca de 19 ani 7 luni si 2 zile, potrivit careia vi s-a acordat un spor de vechime in munca de 20%, corect stabilit la acea data.Va rog sa imi spuneti care este vechimea in munca corecta, va multumesc!


Dan Gheorghita
 User  Dan Gheorghita
a intrebat la 16 Nov. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024