ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Expirare contract de munca perioada determinata si sarcina


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

va rog sa ma lamuriti cu ceva ca sunt destul de nedumerita.

Am mai pus intrebari si mi s-au dat raspunsuri dar vreau sa mi spuneti concret ce trebuie sa fac ca nu prea mai inteleg.

Lucrezi de 2 ani si 7 luni la o firma cu contract pe perioada determinata, si asa cum am mai spus sunt insarcinata in 5 luni. Mie in luna ianuarie la sfarsit imi expira contractul de munca si nu stiu daca vor avea buna vointa sa-mi prelungeasca. Stiu ca pot beneficia de concediul de maternitate si cic din somaj, dar ceea ce nu inteleg eu este urmatorul fapt.

Eu la sfarsitul lunii ianuarie cand imi expira cim si sunt deja in prenatal, unde trebuie sa depun dosarul la casa de asigurari sau la somaj? Si dupa ce nasc, unde trebuie sa fie dosarul in continuare pt a intra in cic? Somaj sau sanatate? Pt acele 42 de zile.

Si daca nu imi iau prenatal in luna ianuarie si mie la sfarsit imi expira, in acest caz unde trebuie sa-l depun? Casa de sanatate sau somaj?

VA rog sa mi dati un raspuns concret care sa ma lamureasca odata pt totdeauana.

Intrerupere nu am avut deloc din 2007 am lucrat continuu.

Multumesc!



Adaugata in: Legislatia muncii
Raluca Savin
 User  Raluca Savin
a intrebat la 06 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Nov. 2013
Citez din raspunsul pe care vi l-am anterior: "Concediul de materninate prenatal si pentru lauzie, in cazul in care CIM inceteaza de drept pe parcursul lui, va fi preluat in plata de Casa de sanatate, prin prezentarea certificatului medical eliberat de medicul dvs." Mai clar de atat, il depuneti la Casa de sanatate, dupa incetarea CIM. Daca intrati in somaj, il depuneti la agentia de somaj. La fel si in cazul in care nu sunteti in prenatal la incetare. Fie mergeti cu certificatul direct la Casa de sanatate, iar daca depuneti dosarul de somaj si intrati in somaj depuneti certificatele medicale direct la agentia de somaj.

Dosarul pentru indemnizatia CIC se depune la Primaria de care apartineti, nu are nicio legatura nici cu somajul nici cu sanatatea acest venit pentru ca nu este nici de natura medicala si nici de combatere a somajului sau ajutor de somaj. In cazul in care intrati in somaj, la agentie depuneti doar cererea de suspendare a lui pentru a intra in crestere copil.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024