ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Fisa postului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ce pot face daca angajatorul nu respecta sarcinile din fisa postului fara a-mi pierde locul de munca?
In momentul de fata indeplinesc pe langa atributiile job-ului pentru care m-am angajat si care mi se par normal de indeplinit si atributiile unui al 2-lea job (aceste activitati fiind predominante si in mod evident sunt platita pentru unul singur adica pentru primul).
Mentionez ca la interviu angajatorul mi-a mentionat o parte din activitatile celui de al 2-lea job, dar eu credeam ca fac parte din fisa postului pentru job-ul pe care eu mi-l doream si nu am avut nimic de comentat.
Ulterior am insistat sa primesc fisa postului si cand am constatat ca activitatile celui de-al 2-lea job nu sunt deloc mentionate, m-am adresat angajatorului, iar acesta mi-a raspuns: "Momentan nu sunt fonduri sa angajam o alta persoana pe acest post si de aceea trebuie sa faci tu si job-ul asta".
De curand am semnat contractul pe perioada nedeterminata, si intrebarea mea ar fi:
Cum pot proceda astfel incat sa imi indeplinesc doar sarcinile job-ului pentru care m-am angajat initial, fara sa existe riscul de a-mi pierde locul de munca ?

Adaugata in: Legislatia muncii
Oana Marinescu
 User  Oana Marinescu
a intrebat la 10 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Iul. 2012
Vorbiti cu angajatorul din nou. Acesta nu va poate forta sa desfasurati alte activitati decat cele specifie postului sau prevazute in fisa postului, cu exceptia situatiilor de forta majora. Daca derulati activitate pentru un al doilea job, ar trebui sa incheiati un contract aferent postului, insotit de fisa postului si salariul corespunzator. Luati legatura si cu cei de la ITM daca pe cale amiabila nu se reziolva. Nu exista "trebuie sa lucrezi tu pe postul asta pentru ca nu avem fonduri". Suna a abuz, pentru ca pana la urma nici dvs nu sunteti remunerata pentru activitatea respectiva.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024