ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Gravida. Doi angajati pe acelasi post.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In cadrul companiei in care activez detin o functie de conducere si de curand am anuntat angajatorul ca sunt insarcinata. In urma anuntului meu, in lipsa mea si fara a fi respectata clauza de confidentialitate a informatiei, s-a luat decizia sa se angajeze inca o persoana pe acelasi post cu mine desi eu nu intentionez sa intru in concediu medical si am facut cunoscuta intentia mea. Nerespectarea clauzei de confidentialitate a sarcinii am inteles din lege ca este amendabila, insa angajarea unei alte persoane pe acelasi post (fapt care ma afecteaza emotional) poate face obiectul unei plangeri la ITM sau in instanta?

Multumesc!

Maria Nicolici
 User  Maria Nicolici
a intrebat la 06 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului maria nicolici la 08 Ian. 2015
Nu este nicaieri prevazuta o astfel de obligatie a angajatorului. Intr-o companie sau unitate pot exista mai multi angajati cu aceeasi functie dar pe posturi diferite. Nu vad greseala aici, trebuie sa recunosc. Persoana respectiva va face ce faceti dvs acum pe perioada in care veti fi plecata in maternitate si poate chiar crestere copil, pe de o parte. Pe de alta trebuie sa invete inainte va dvs sa plecati ca sa poata prelua activiatea integral pe perioada cat lipsiti. Luati-o ca pe o miscare pragmatica a angajatorului si nu neaparat ca una discriminatoarie sau ilegala, cat timp nu aveti niciun fel de dovada in acest sens. Incercati o discutie cu el daca doriti sa va lamuriti mai mult.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Maria Nicolici
 User Maria Nicolici
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Ian. 2015
Buna ziua,

Multumesc pentru raspunsul prompt, insa doresc sa va mai pun o intrebare ca sa fiu sigura ca l-am inteles. Stiu ca intrarea in concediul de lauzie este obligatorie, insa sarcina este la inceput, mai sunt cateva luni pana la momentul concediului. Practic ei au angajat o persoana exact pe acelasi post, cu aceeasi functie ca mine, persoana care ma va inlocui din momentul in care eu voi intra in concediul de lauzie. Ma simt cumva data la o parte si nu stiu daca asta inseamana "post echivalent". Daca doreau sa pregatesc un inlocuitor ii puteau da o funtie inferioara sau diferita de a mea, ca ulterior pe perioada determinata sa imi ocupe postul, insa acum mi se pare un abuz si din pacate nu am reusit sa gasesc exemplu concret in legislatie. Astept cu interes opinia dvs. Multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Ian. 2015
Intrarea in concediul medical pentru lauzie este obligatorie, indiferent de dorinta dvs din acest moment.

Nu poate fi angajata o a doua persoana pe acelasi post. Insa poate fi creat un post echivalent cu alt dvs, lucru pe care nu aveti cum sa il contestati pentru ca la baza unei astfel de proceduri sta exclusiv decizia angajatorului.

ITM este in curs de desfiintare. Luati legatura cu cei de la Inspectia Muncii si depuneti o plangere, ei sunt institutia superioara ITM oricum.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024