ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Imputare si retinere din salariu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara!
Mi se intampla un lucru strigator la cer! Lucrez la o firma de panificatie in functia de key account manager din 17 iulie 2013 si am in folosinta un Logan cu 346.000 km la bord. Mi s-a normat consumul la 5.5/100 km si mi s-a adus la cunostinta faptul ca pe luna septembrie am depasit consumul cu aproape 80 de litri de motorina, cantitate care valoare mi se imputa. Si asta nu este tot: pe luna septembrie am o depasire de 60l, care, deasemenea, mi se imputa! Vreau sa va spun ca asa ceva nu mi s-a intamplat niciodata si lucrez de 17 ani in vanzari si am ocupat diverse functii, cu diverse masini. Pe data de 23/09/2013 am fost convocat la sediu pentru clarificari, in cele din urma seful de coloana a decis sa facem proba plin-100km-plin si, in aceste conditii,de mers la drum intins,fara aer conditionat, fara stationari, am alimentat 6.33 litri. Acest individ nu a fost multumit de acest rezultat deoarece in bord arata un consum de 4.8l/100km. Am explicat tuturor ca aceste date sunt doar estimative si orientative dar fara rezultat. Mi s-a cerut sa mai facem inca o cursa de 50 de km. Dupa 5 km, ne-am intors la peco si am mai alimentat inca 1.85l. Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt clare: 6.33l+1.85l=8.18l si daca impartim la 105 km parcursi, rezulta un consum de 7.8l/100km la drum intins. Mi s-a facut un referat in care se scria doar de consumul aratat de computerul de bord, respectiv 4.8l/100km si s-a luat decizia de a mi se bloca salariul si sunt obligat sa semnez un angajament de plata. Aceasta situatie este generata de acest individ incompetent si fara scrupule, care face tot posibilul sa demonstreze ca are dreptate, desi greseste. Cu alte cuvinte, sunt acuzat ca am furat motorina din rezervor iar eu nu pot sa accept o asemenea acuzatie dintr-un motiv foarte simplu: nu am furat niciun gram de combustibil! Am condus normal si am alimentat cand am avut nevoie sa alimentez!.Sunt multe alte lucruri care s-au intamplat si spus dar m-am rezumat la ce este important. As dori sa stiu daca este legal ceea ce fac ei si ce demersuri ar trebui sa fac eu pentru a lamuri aceasta situatie si pentru a-mi lua salariul. Va multumesc anticipat!

Cristian Pinta
 User  Cristian Pinta
a intrebat la 12 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristian Pinta
 User Cristian Pinta
a raspuns userului Ioana Popa la 14 Oct. 2013
Va multumesc mult. Asta urma sa fac, sa merg la ITM si, in acelasi timp, sa iau legatura cu un avocat. Multumesc inca o data!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Oct. 2013
Nu este legela deleco retinerea integrala a salariului. Daca in urma unei anchete se constata ca intr-adevar ati produs paguba angajatorului, atunci se poate dispune retinerea din salariu a unei sume ce nu poate depasi 1/2 din netul cuvenit, iar suma maxima ce poate fi retinuta pentru acoperirea pagubei este de 5 salarii minime pe economie, adica 4000 de lei, in cazul unei daune patroimoniale.

Eu va recomand sa mergeti intai de toate la ITM si sa le solicitati un control de urgenta. Este ilegala masura aplicata. Daca in urma controlului ITM nu va primiti drepturile cuvenite, mergeti in instanta.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
G Stancu Radu Anton adriana iancu Gratiela Petrescu Viviana Serni George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024