ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

incadrare CIM pe o functie, decizie si fisa postului pe alta functie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am preluat recent o firma pentru a o administra pe parte de HR si la un dosar am gasit urmatoarea situatie: angajat pe functie de electrician, o decizie prin care se informeaza ca respectivul incadrat pe functie de electrician va lucra ca si lacatus mecanic si fisa postului pentru lacatus mecanic (decizia a fost solicitata de inspectorul SSM pe motiv ca ii cere ITM-ul asa ceva). Mi se pare total incorect si as vrea sa stiu daca am dreptate.
Multumesc.

Andreea B.
 User  Andreea B.
a intrebat la 20 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Andreea B. la 09 Feb. 2015
Electricienii intr-adevar au nevoie de autorizatii, acest lucru este corect. Daca el nu detine aceasta autorizare atunci incadrarea nu s-a facut corect si se poate ajunge la nulitatea contractului daca nu se modifica functia. Este posibil ca diploma si documentele de la dosar sa justifice de fapt o incadrare ca lacatus si nu ca electrician.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Andreea B.
 User Andreea B.
a raspuns userului adriana iancu la 21 Ian. 2015
Multumesc pentru raspuns. Ideea este ca respectivul angajat are calificare de electrician. Nu-i pot face act aditional de modificare a functiei decat daca am o diploma de studii. La dosar am gasit CIM pt electrician, fisa postului pt lacatus mecanic si o decizie prin care se specifica faptul ca angajatul va avea atributii de lacatus. Inspectorul SSM a concluzionat ca asa cere itm-ul intrucat pt electricieni trebuie autorizatii anre, etc. prin urmare, trebuie sa modific fisa postului si sa scot decizia de la dosar.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 20 Ian. 2015
Sigur ca nu este corect. Fisa postului reprezinta anexa la contractul individual de munca al unui salariat in care sunt cuprinse competentele, responsabilitatile, atributiile si sarcinile de serviciu proprii functiei pe care o detine salariatul.In aceasta situatie ori se incheie act aditional la contractul individual de munca prin care se schimba functia, ori se incheie inca un contract cu timp partial pentru una dintre functii.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024