ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

incetare CIM conf. art. 56 lit. d din CM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Unui salariat ii inceteaza de drept CIM conf. art. 56 lit. c din CM respectiv la data implinirii cumulative a a varstei si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare. Angajatorul si angajatul sunt instiintati prin adrese de acest lucru, in plus angajatorului ii este inaintata pentru semnare, de catre resursele umane , decizia de constatare a incetari de drept a CIM a angajatului X. Angajatorul refuza sa semneze decizia constatatoare. Cand se inscrie in REVISAL incetarea CIM, avand in vedere ca CIM inceteaza de drept nu se tine cont de decizia angajatului sau angajatorului, ci legea hotaraste, iar angajatorul nu semneaza decizia? Precizez ca este institutie de stat si odata cu incetarea CIM postul se vacanteaza si se bloacheaza conf. OG 34/2009 si angajatului nu i se mai poate face alt contract de salariat angajatorul fara consultarea biroului de resurse umane a incheiat un act aditionalla un contract ce a incetat de drept. Daca nu va deranjez prea mult va rog sa-mi comunicati cum trebuie procedat corect si legal. Multumesc pentru raspuns.

Adaugata in: Legislatia muncii
Silvina Andrei
 User  Silvina Andrei
a intrebat la 07 Feb. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului silvina andrei la 09 Mar. 2012
Nu stiu daca inteleg eu corect care este problema, insa incetarea unui contract de munca se opereaza intr-adevar in Revisal dupa emiterea deciziei de incetare si nu inainte. Cu alte cuvinte in ziua incetarii, indiferent de motivul care duce la incetarea lui. Contractul nu poate fi sters din Revisal, incetarea lui nu inseamna stergerea din Revisal, ci se opereaza incetarea contractului conform deciziei emise de angajator.
Intocmiti astfel decizia de incetare a contractului de munca apoi operati in Revisal si transmiteti catre ITM. Inteleg ca in cazul de fata este vorba de incetarea ca urmare a indeplinirii conditiilor cumulative de pensionare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Silvina Andrei
 User Silvina Andrei
a raspuns userului Ioana Popa la 11 Feb. 2012
Va multumesc foarte mult pentru raspuns dar doresc sa va fac cunoscut ca am avut control ITM si expertii nu stiu daca au cunostinte juridice mi-au spus ca nu poate fi consemnat in REVISAL incetarea contractului deoarece nu a fost emisa decizia angajatorului de incetare conform art. 56 alin 2 din CM. Asa cum ati spus si dv. nu conteaza decizia partilor. Cu toate acestea angatorul a emis decizie de prelungire a unui contract ce a incetat de drept si de reintroducere in REVISAL. In procesul verbalal ITM se consemneaza ca angajatul trebuie sa incheie raportul de munca la varsta de 64 ani si 2 luni, dar se contrazice cu faptul ca el nu poate fi sters din REVISAL decat dupa emiterea deciziei de constatare. In aceste conditii cum considerati ca putem rezolva legal problema? Va multumesc pentru ajutor
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Feb. 2012
Legal contractul de munca ar fi trebuit sa inceteze de drept odata cu indeplinirea conditiilor cumulative de pensionare asa cum prevede legea. Nu se poate intocmi un act aditional la CIM. Angajatul poate fi ulterior reangajat cu un contract de munca pe o perioada determinata, insa trebuie sa va asigurati daca, fiind institutie bugetara si tinand cont de situatia pozitiilor vacante din acest sistem - blocate la ora actuala -, puteti sau nu incheia un nou contract. Insa in mod normal contractul inceteaza de drept, indiferent de decizia celor doua parti. Este o situatie impusa de lege.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024