ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatie concediu ingrijire copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Din 31.08.2012 am inchis contractul de munca (cu transmitere in Revisal) la firma mea deoarece nu mai mergea activitatea.

De atunci nu am mai realizat venituri (conform adeverintei ANAF).

Sunt insarcinata in luna 5 si nu stiu daca am dreptul la concediu pre si post natal si daca am dreptul la concediu ingrijire copil si la indemnizatie.

Daca nu am acest drept, ce trebuie sa fac?

Adaugata in: Legislatia muncii
Cososchi Viorel
 User  Cososchi Viorel
a intrebat la 03 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Mar. 2013
Daca incetarea a avut loc din initiaitva firmei, a angajatorului, motivul fiind unul neimputabil dvs ca salariat, atunci puteti beneficia de concediu pre- si post-natal conform legii. Insa in cazul in care ati incetat prin demisie sau acordul partilor nu aveti acest drept.

Pentru a primi indemnizatia pentru crestere copil este necesar ca in ultimul an anterior nasterii copilului sa realizati timp de 12 luni venituri profesionale sau sa va aflati in situatii pe care OUG 111/2010 le stabileste ca fiind luate in considerare la stabilirea celor 12 luni. (vedeti aici care sunt conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei crestere copil http://clublegislatiamuncii.manager.ro/codul-muncii/indemnizatie-pentru-cresterea-copilului-7288.html)

Din pacate pauza de activitate aparuta dupa data de 31.08.2012 va anuleaza dreptul la indemnizatie crestere copil. Numai daca in lunile respectiva ati fost inregistrata ca somer atunci perioada in care ati beneficiat de indemnizatie de somaj se va lua in calcul la stabilirea celor 12 luni si va intra in calculul indemnizatiei pentru crestere copil. Veti primi insa fara provbleme alocatia de stat pentru copil in baza depunerii dosarului cu documentele necesare, la Directia de Asistenta Sociala.


Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024