ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

indemnizatie copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara, am si eu cateva nelamuriri: am doua locuri de munca, ambele full time, la unul am salariul 1900 de lei si la celalalt 2600. se calculeaza indemnizatia din totalul veniturilor, indiferent de cate joburi exista? in acest caz, daca optez pt concediul de un an, si ma intorc la serviciu inainte ca bebe sa implineasca un an, primesc insertia de 500 de lei doar de la locul de munca la care ma intorc, nu? daca un job il am de mai mult de un an si celalalt de doar o luna, si sa presupunem ca peste 8 luni nasc, cum se calculeaza indemnizatia?
multumesc

Adaugata in: Legislatia muncii
Miruna Ivanescu
 User  Miruna Ivanescu
a intrebat la 23 Ian. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Miruna Ivanescu
 User Miruna Ivanescu
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Ian. 2012
multumesc pt raspuns, dar nu m-ati lamurit cu un lucru: daca revin la ambele locuri de munca inainte ca cel mic sa faca un an, primesc 500 de lei pe langa salariu la fiecare loc de munca in parte, sau doar 500 de lei indiferent de cate joburi as avea? va multumesc inca o data
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Ian. 2012
La calcularea indemnizatiei pentru crestere copil se iau in calcul toate veniturile realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului. In cazul dvs se indemnizatia pentru crestere copil se va calcula in baza ambelor contracte de munca.

In situatia in care decideti sa reveniti la locul de munca inainte de implinirea varstei de 1 an de catre copil veti putea beneficia de stimulentul de insertie, dupa revenirea in unitate. Stimulentul nu se acorda de catre angajator, ci de catre Directia de Asistenta Sociala, la fel ca in cazul indemnizatiei pentru crestere copil, cu dovada realizarii veniturilor. Odata cu revenirea in unitate si incasarea stimulentului de insertie, nu veti mai primi si indemnizatie pentru crestere copil, dat fiind faptul ca veti reincepe sa lucrati si ca atare veti primi din nou salariu, insa pe langa el veti beneficia si de stimulent.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024