ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

indemnizatie de crestere copil 2015


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Revin la dumneavostra cu o nelamurire referitoare la indemnizatia de crestere copil..care sunt conditiile de acordare.
Ultimul meu contract de munca incepe cu data 17.07.2014, pe perioada nedeterminata. Contractul anterior acestuia mai sus mentinat s-a incheiat pe 30.06.2014, deci timp de doua saptamani nu figurez cu contract. In acest moment sunt insarcinata in luna opt, data nasterii cu aproximatie este 01.08.2015.
In aceste conditii, beneficiez de aceasta indemnizatie creste copil?
Dar in cazul in care nasc mai devreme de 17.07.2015, sa zicem, mai beneficiez de indemnizatie,(stiind ca trebuie sa ai 12 luni vechime inainte sa se nasca copilul)?? ..avand in vedere ca si din luna iulie 2014 am lucrat cateva zile.

Cristina Nicolae Ioana
 User  Cristina Nicolae Ioana
a intrebat la 18 Iun. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Iun. 2015
Cat timp veti avea venituri realizate in cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului atunci da, veti beneficia de CIC si indemnizatie lunara. Cf. OUG 111/2010 la stabilirea acestor drepturi se iau in calcul si fractiunile de luna, cat timp perioada lucrata este de cel putin jumatate din timpul lucratoar din luna. Ordonanta prevede de asemena ca se vor lua in calcul pana la 3 fractiuni de luna mai mici de jumatate. Cu alte cuvinte, cele doua saptamani nu ar trebui sa dreptul la indemnizatie si concediu crestere copil.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024