ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Inregistrare Revisal angajat detasat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am profesori detasati pe care i-am inregistrat in Revisal ca detasati, unitatea unde s-au detasat si CUI; ce vreau eu sa va intreb este cine inregistreaza venitul realizat in Revisal pentru persoana detasata unitatea care l-a detasat sau unitatea la care s-a detasat;

Noi suntem unitate de invatamant (liceu) si am profesori detasati si la doua scoli dar titulari la noi; eu in Revisal i-am trecut ca detasati si atat; am o laboranta care este detasata la noi titulara la alta scoala unde au trecut-o detasata iar eu nu o am in Revisal (pt ca o are scoala unde este titulara) si de aceea mi-am pus problema cine ii trece venitul pe perioada detasarii pentru ca eu nu i l-am trecut nici si nici scoala de unde a fost detasata nu i l-a trecut.

Adaugata in: Legislatia muncii
Ioana Mihai
 User  Ioana Mihai
a intrebat la 04 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului IOANA MIHAI la 04 Ian. 2013
Se plateste salariul stabilit de angajatorul la care a fost detasat, la nivelul unitatii respective. Se poate plati si de catre cel care dispune detasarea, daca sunt mai avantajoase aceste drepturi. Se discuta intre cele doua parti conditiile detasare, ar fi trebuit sa existe in acordul de detasare aceste detalii. Daca vorbim de doua institutii bugetare, sau de institutie bugetarea in care este detasat salariatul, atunci salariul este stabilit de legislatia in vigoare, 284/2010. Daca vorbim de unitate privata atunci se plateste salariul stabilit la nivelul unitatii pentru postul respectiv sau se vor plati drepturile salariale de catre angajatorul care dispune detasarea daca acestea sunt mai avantajoase.

Art. 47 - Codul muncii republicat
(1) Drepturile cuvenite salariatului detasat se acorda de angajatorul la care s-a dispus detasarea.
(2) Pe durata detasarii salariatul beneficiaza de drepturile care ii sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detasarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detasat.
(3) Angajatorul care detaseaza are obligatia de a lua toate masurile necesare pentru ca angajatorul la care s-a dispus detasarea sa isi indeplineasca integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat.
(4) Daca angajatorul la care s-a dispus detasarea nu isi indeplineste integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat, acestea vor fi indeplinite de angajatorul care a dispus detasarea.
(5) In cazul in care exista divergenta intre cei doi angajatori sau niciunul dintre ei nu isi indeplineste obligatiile potrivit prevederilor alin. (1) si (2), salariatul detasat are dreptul de a reveni la locul sau de munca de la angajatorul care l-a detasat, de a se indrepta impotriva oricaruia dintre cei doi angajatori si de a cere executarea silita a obligatiilor neindeplinite.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Mihai
 User Ioana Mihai
a raspuns userului Ioana Popa la 04 Ian. 2013
Am inteles ,dar atunci cine ii stabileste salariul angajatorul care il detaseaza din moment ce angajatorul unde este detasat nu trebuie sa ii intocmeasca contract de munca ?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului IOANA MIHAI la 04 Ian. 2013
Sporurile, indemnizatiile, salariul de baza se trec in Revisal, asa cum apar in contractul de munca. Actul normativ care prevede acest lucru este HG 500/2011.

Nu, angajatorul unde este detasat nu ii intocmeste contract de munca, salariatul activeaza in baza deciziei de detasare si nu a unui nou contract. Daca se incheie un nou contract de munca deja vorbim de cumul de functii si nu de detasarea salariatului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Mihai
 User Ioana Mihai
a raspuns userului Ioana Popa la 04 Ian. 2013
Atunci sa inteleg ca salariul de baza , sporurile, indemnizatiile nu mai apar inregistrate in Revisal , ele se stipuleaza in contractul de munca?

Salariatului detasat i se da o decizie de catre angajatorul care il detaseaza si angajatorul unde se detaseaza ii intocmeste contract de munca pe perioada determinata (pe perioada detasarii)
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Ian. 2013
Venitul realizat nu se inregistreza in Revisal, el apare pe statul de plata. In Revisal se inregistreaza doar salariul de baza, sporurile, indemnizatiile asa cum apar ele negociate in contractul individual de munca.

In acordul de detasare incheiat intre cei doi angajatori apar de regula conditiile in care lucreaza angajatul detasat, iar salariul primit apare pe statul de plata intocmit de angajatorul care face plata salariului (cel la care este dispusa detasarea, de obicei).

Dumneavoastra, ca unitate in care a fost dispusa detasarea, nu faceti niciun fel de operare in Revisal pentru aceasta salariata, operarile in Revisal se fac doar de catre angajatorul care a dispus detasarea salariarei in cauza. Angajata activeaza in cadrul unitatii dvs pe baza deciziei de detasare intocmite de angajatorul care a detasat-o, contractul sau fiind suspendat pe toata durata detasarii ei.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024