ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Inregistrare revisal spor pentru sambata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

In urma unui control de la Itm ni s-a recomandat ca unui salariat care lucreaza 1 sau 2 sambete pe luna sa ii acordam spor la salariu in procent de 10%. In contractul de munca nu avem prevazut acest spor. Trebuie incheiat un act aditional pentru acest spor? Si trebuie declarat acest spor in revisal? Daca are o luna in care nu lucreaza sambata, ce trebuie trecut in revisal?


Adaugata in: Legislatia muncii
Adina Alexandru
 User  Adina Alexandru
a intrebat la 22 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adina Alexandru
 User Adina Alexandru
a raspuns userului Ioana Popa la 23 Iul. 2014
Va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Adina Alexandru la 23 Iul. 2014
Nu se opereaza in Revisal sporurile care apar doar in CCM.

Cred ca nu m-ati inteles. In Revisal (Registrul electronic de evidenta a salariatilor) se trec sporurile care apar in contractul individual de munca, chiar daca intr-o luna nu il acordati pentru ca salariatul nu lucreaza sambete sau duminici. Din Revisal il puteti scoate numai daca intocmiti un act aditional la contractul de munca prin care eliminti sporul de din contract. Variatiile lunare salariale (salariul realizat) il evidentiati pe statul de plata, iar timpul lucrat apare in pontaj.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adina Alexandru
 User Adina Alexandru
a raspuns userului Ioana Popa la 23 Iul. 2014
Contractul colectiv de munca la nivel de unitate a expirat. Daca introduc in contractul colectiv de munca acest spor, mai trebuie sa il operez in revisal? Iar daca trebuie, si am o luna in care salariatul nu lucreaza nici o sambata trebuie sa il sterg din revisal?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Iul. 2014
Nu va poate recomanda ITM procentul pe care sa il stabiliti pentru spor, atat timp cat Codul muncii republicat nu stabileste un astfel de cuantum.

Sporul de weekend se negociaza la nivelul unitatii si se trece in CCM sau in CIM, in functie de caz. Daca nu aveti CCM sau nu apare in el acest spor, il introduceti in contractul de munca printr-un act aditional, apoi operati sporul in revisal exact asa cum apare in contractul de munca.

In Revisal nu treceti salariul realizat lunar, ci elementele din contactul de munca. Variatiile lunare apar pe statul de plata. In registru va ramane operata valoarea sporului din CIM. De exemplu, daca in CIM negocitati un spor de 10% pentru munca in weekend, in Revisal veti trece la sectiunea destinata sporurilor - spor de weekend (il aveti in lista) - selectati optiunea destineata operarii unui procent si treceti 10 acolo.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024