ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Intoarcerea la munca dupa concediul postnatal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,
Sunt in concediu postnatal pe o perioada de un an, in iunie ar trebui sa ma intorc la munca, problema este faptul ca mi s-a pus in vedere faptul ca la intoarcere voi fii relocata in alt punct de lucru deoarece sunt prea multi angajati pe acelasi post cu mine (vanzatori). Eu nu doresc acest lucru, este posibil sa fiu relocata fara acordul meu? Ce pot face? Mentionez ca sunt angajata cu contract nedeterminat, firma nu este in faliment sau reorganizare judiciara, mi s-a motivat ca suntem prea multi si eu am ghinionul ca ma intorc din postnatal.
Multumesc.

Adaugata in: Legislatia muncii
Alexandra Pop
 User  Alexandra Pop
a intrebat la 28 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Ian. 2014
Concediul posnatal nu este acelasi lucru cu concediul crestere copil. Primul este concediul medical (de lauzie) acordat in baza OUG 158/2005 si a carui indemnizatie este suportata de FNUASS iar al doilea, cel in care sunteti acum, are la baza OUG 111/2010 si este platit de Directia de Asistenta Sociala. Fiecare are reguli diferite. Postnatalul nu are in niciun caz durata de un an.

Referitor la relocarea dvs la un alt loc de munca al angajatorului, se poate face acest lucru dar numai pe o perioada determinata de timp, prin dispunerea unei delegari. Nu puteti refuza acest demers decat in cazuri obiective, cum ar fi probleme medicale dovedite prin certificat, sau daca se dispune delegarea in timpul unui concediu, de exemplu. Condul muncii stabileste pe ce durata si ce obligatii are angajatorul intr-o astfel de situatie.

Art. 42
(1) Locul muncii poate fi modificat unilateral de catre angajator prin delegarea sau detasarea salariatului intr-un alt loc de munca decat cel prevazut in contractul individual de munca.
(2) Pe durata delegarii, respectiv a detasarii, salariatul isi pastreaza functia si toate celelalte drepturi prevazute in contractul individual de munca.

Art. 43
Delegarea reprezinta exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca.

Art. 44
(1) Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

O modificare permanenta a locului muncii se poate face insa numai cu acordul dvs, prin semnarea unui act aditional la contractul de munca existent, prin care sa se modifice elementul "locul muncii".



Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alexandra Pop
 User Alexandra Pop
a raspuns la intrebare la 28 Ian. 2014
De asemenea doar mie mi s-a pus in vedere relocarea, " deoarece doar eu ma intorc din postnatal si asta e"
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alexandra Pop
 User Alexandra Pop
a raspuns la intrebare la 28 Ian. 2014
Am omis sa va spun ca sunt titulara de post, nu inlocuiesc pe nimeni si au fost alti colegi angajati dupa mine, iar unii din ei inlocuiesc colege care au fost in concediu postnatal, dar si ei au perioada nedeterminata

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024