ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

legislatia muncii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt in preaviz pe motiv de desfintarea postului, incadrarea fiind bucatar (incadrarea este doar in cartea de munca ) eu fiind vanzatoare.
Astazi mi s-a comunicat doar verbal cum ca de maine nu voi mai avea voie sa stau in fata la vanzare si ca nu mai pot vinde. Cerand ca toate acestea sa fie forma scrisa cu stampila si semnatura mi s-a raspuns ; ,, -Nu iti dau ,,
Ce ar putea sa-mi faca? Am auzit ca ar vrea sa-mi fac un raport disciplinar. Din cate stiu se pot face concedieri pe motiv disciplinar (cu motiv clar si bine intemeieat) fara ca firma sa iti acorde somaj.
Este legal ce mi s-a comunicat doar verbal si in forma scrisa daca ar fi?

Adaugata in: Legislatia muncii
Crina Matei
 User  Crina Matei
a intrebat la 29 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Aug. 2013
In primul rand somajul nu este acordat de angajator, ci de Agentia pentru Ocupare a Fortei de Munca, nationala sau judeteana in functie de caz. (ANOFM/ AJOFM).

Concedierea disciplinara intr-adevar anuleaza acest drept, dar ea trebuie sa fie precedata de o cercetare, altfel decizia va fi lovita de nulitate.

Referitor la activitatea de vazator, fiind incadrata ca bucatar legal nici nu aveti voie sa lucrati pe o alta functie. S-ar putea considera chiar munca la negru pentru ca nu exista un contract aferent functiei desfasurate si nici fisa de post, in acelasi timp existand un contract cu o functie diferita pe care nu o onorati. Nu e legala procedura, ar trebui sa sesizati ITM cat mai urgent. Nefiind trecuta functia de vanzator in contract, nu prea are ce sa va dea in forma scrisa referitor la nederularea ei pentru ca legal nu aveti voie sa o faceti fara contract. Platiti si dvs amenda daca sunteti prinsa.

Este destul de complicata situatia dvs, din cate imi aduc aminte parca am mai discutat. Fara interventia autoritatilor insa, pe care dvs ar trebui sa le anuntati, nu aveti cum sa puneti lucrurile in ordine.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024