ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

legislatie comert


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


1. In afara de legea 22/1969 si hot 2230/1969, ce alta legislatie se mai foloseste in activitatea de comert- vanzare produse /confectii textile, marochinarie.
2. Locurile de munca vacante sau nou infiintate se anunta numai la AJOFM unde isi are firma sediul sau trebuiesc anuntate si acolo unde are puncte de lucru.

Paula-gabriela Grama
 User  Paula-gabriela Grama
a intrebat la 25 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Aug. 2013
1. Legea 22/1969 se refera la incadrarea gestionarilor, indiferent de domeniul de activitate in care acestia lucreaza. Iar HG 2230/1969 se refera la gestionarea bunurilor materiale. In rest se aplica toate actele normative din domeniul muncii (Codul muncii, Legea privind SSM si PSI, monitorizarea sanatatii salariatului etc.). Depinde acum ce aspect din domeniu doriti sa clarificati. La nivelul anumitor ramuri cat si unele grupuri de unitati, exista CCM in vigoare pe care le puteti gasi pe site-ul Ministerului Muncii - http://www.mmuncii.ro/nou/index.php/ro/dialog-social/953-contracte-colective-de-munca.html

2. Se anunte la AJOFM in raza caruia si desfasoara activiatea angajatorul respectiv, in termen de 5 zile de la vacantarea lor. Anuntarea se face doar la cele judetene si a municipilui Bucuresti, in functie de caz. Se anunta si ocuparea lor, conform noilor modificari, in decurs de o zi de la data ocuparii lor.

ART. 10 - Legea 76/2002
(1) Angajatorii au obligatia sa comunice agentiilor pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, denumite in continuare agentii pentru ocuparea fortei de munca, in caror raza isi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de munca vacante, in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora.





Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024