ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Modificare salarii in revisal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Revin cu o nelamurire in legatura cu majorarea salariului minim brut de la 800 la 850 lei , incepand cu data de 01 ianuarie 2014, majorare prevazuta in HG nr. 871/2013, publicata in Monitorul Oficial nr. 703.
M am documentat in legatura cu acest lucru , in special transmiterea in revisal a modificarii intervenite , dar nu am inteles foarte clar cand trebuie trimis revisalul. Multi specialisti spun ca fiind o majorare salariala care s a stabilit prin hotarare de guvern, nu este nevoie de acte aditionale , iar altii spun ca ca nicio modificare in Revisal nu poate fi operata de la sine, ci trebuie sa fie facuta in baza unui document justificativ (decizie colectiva in cazul companiiilor cu un numar mare de angajarii sau act aditional in cazul unei companii cu un numar mai mic de angajati , fara a fi insa precizat ce inseamna numar mic si numar mare de angajati).

Nici perioada de timp pe care angajatorii o au la dispozitie pentru transmiterea modificarilor de salariu in registrul de evidenta a salariatilor nu este suficient de clar exprimata.
Conform HG nr. 500/2011, actul normativ care reglementeaza Registrul de Evidenta a Salariatior, prevede ca orice modificare a salariului se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare. Dar tot in HG 500/2011 se prevede si o exceptie de la acest termen limita pentru inscrierea modificarii salariului in Revisal: " Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora?.

In final, cum trebuie sa procedez ?? Daca cele 2 companii in cadrul carora lucrez, au un numar de 16 respectiv 14 angajati , in urma modificarii salariului minim pe economie, de la 800 la 850 lei, este in regula sa se incheie act aditional la contract pentru aceasta modificare salariala , iar transmiterea revisal sa se faca in acele 19 zile lucratoare?

Eu am de gand oricum ca in data de 3 ianuarie sa operez aceasta modificare, sa intocmesc actele aditionale la contract si sa efectuez transmiterea revisal -ului , asta daca este in regula sa procedez astfel.

Va multumesc!!!















Adriana Voicu
 User  Adriana Voicu
a intrebat la 12 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Adriana Voicu la 13 Dec. 2013
Inspectorii ITM si unii specialisti recomanda ca modificarea sa se faca in decursul celor 19 zile lucratoare de la aparitia modificarii, adica de la 1 ianuarie, astfel incat la data la care depuneti declaratiile (inclusiv D112) angajatul sa figureze cu salariul de incadrare actualizat conform legii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Voicu
 User Adriana Voicu
a raspuns la intrebare la 12 Dec. 2013
M- am gandit si la optiunea ca in ultima zi de lucru a lunii decembrie/2013 sa efectuez majorarea salariala a angajatilor cu salariu de baza mai mic de 850 lei.
Mi se pare mult mai lejera aceasta posibilitate si fara prea multe batai de cap , si chiar am de gand sa discut aceasta lucru cu angajatorul, care de altfel este o persoana maleabila si sigur ar fi de acord. Credeti ca este in regula daca as proceda astfel??

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024