ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

modificare suspendare in Revisal dupa raportare incetare CIM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea speta: un angajat a solicitt printr-o cerere concediu fara plata plata in perioada 01.06 - 14.10.2014 si ca urmare am raportat in Revisal suspendare si incetarea suspendarii onform termenelor legale.
Mentionez ca statutul angajatului era si de asociat in cadrul societatii.
Vazand ca trece timpul si nu am nicio informatie despre angajatul respectiv, am lua legatura cu persoana de contact din firma ca sa vedem ce facem cu angajatul respectiv si am stabilit sa facem o noua suspendare, urmand sa primesc cererea semnata de angajat ulterior, nepunandu-se problema de absente nemotivate.
In data de 14.11.2014 angajatul respectiv si-a prezentat demisia cu respectarea preavizului si cu incetare contractului in data de 29.11.2014, angajatorul fiind de acord cu asta si semnandu-i cererea de incetare..Eu am facut incetare cim-ului cu data de 02.12.2014, dar angajatul respectiv nu mai este de acord ca in perioada 15.10-01.12.2014 sa apara suspendat, nemaidorid sa semneze cererea de suspendare asa cum ne-am inteles.
Cum pot face o corectie in Revisal asa incat speta sa se rezolve amiabil, fara ca vreuna din parti sa fie afectata.

In asteptarea unui sfat, va multumesc mult.

Rodica Beatrice Iordache
 User  Rodica Beatrice Iordache
a intrebat la 04 Dec. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului adriana iancu la 05 Dec. 2014
Anularea se poate face atunci cand este necesarea operarea unei corectii asupra CIM. Reactivarea CIM nu se poate face fara hotarare judecatoreasca, este altceva.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Dec. 2014
Aveti mai multe erori acolo. In primul rand, din punct de vedere legal, demisia nu necesita acordul angajatourlui. Odata primita, acesta este obligat sa o inregistreze intern asa cum prevede Codul muncii iar daca el considera ca nu respecta legea sau contractul o poate contesta in instanta de judecata in 45 de zile de la comunicare ei de catre salariat.

Apoi, odata operata data incatarii suspendarii in ReviSal, daca va uitati atent in program cand faceti aceasta operatiune, o sa vedeti ca apare un mesaj cu rosu din care reiese cat se poate de clar ca odata introdusa data incetarii nu se mai poate interveni asupra perioadei cu nicio corectie sau modificare.

Caz in care va trebui sa operati o noua perioada de suspendare, in continuare acelei intiale, fie pentru absente nemotivate fie pentru CFP, depinde de situatia prezenta in realitate.

Pe viitor insa evitati sa introduceti data incetarii in avans, pentru ca pot aparea prelungiri la cererea salariatului sau chiar intreruperi. Atentie foarte mare. Incetarea suspendarii are loc in ziua in care salariatul isi reia activitatea, daca nu cere prelungire.

Pentru perioada respectiva il puteti ponta nemitivat, fara sa suspendati neaparat contractul de munca. Si mai ales ca ati depasti termenul destul de mult, de 10 de zile lucratoare de la data suspendarii, riscand amenda foarte mare in cazul in care apareti cu o suspendare din octombrie operata in Revisal abia acum.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 05 Dec. 2014
E putin cam complicat, pentru a putea face modificarea trebuie sa faceti reactivarea CIM.
Anulati incetarea prin optiunea "Anulare" de la rubrica "Contracte" "Incetare", dar juridic vorbind anularea se poate face doar prin hotarare judecatoreasca.Cu toate astea este singura solutie.Incercati sa luati legatura cu cei de la ITM.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024