ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Modificare timp efectiv de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.

Am semnat un act aditional la contract prin care mi se aduce la cunostinta ca de la 01.01.2014 mi se va reduce timpul efectiv de munca de la 8 ore/zi la 4 ore/zi(20 de ore/septamana). Problema este ca in acel act aditional nu este precizat faptul ca mi se reduce si salariul. Intrebarea mea este: daca nu este precizat acest lucru, se deduce de la sine ca o data cu reducerea timpului de munca se reduce si salariul sau trebuie precizat in mod expres acest lucru?
Mentionez ca acest act aditional este facut cu scopul de a ne micsora salariul din motive de "criza financiara in companie" si de a nu fi dati afara.

Va multumesc!

Adaugata in: Legislatia muncii
Marius Petcu
 User  Marius Petcu
a intrebat la 16 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Dec. 2013
Ar trebui sa fie trecuta in actul aditional modificarea slariului de incadrare, nu se aplica prin logica o atare modificare. Cat timp actul vizeaza doar modificarea normei de lucru, ar trebui sa se aplice doar aceasta modificare. Iar confim Codului muncii ar trebui sa apara in act cateva elemente specifice, altfel contractul ramane tot cu norma intreaga in lipsa lor, chiar daca ati semnat acel act aditional. Practic nu se modifica nimic.

Art. 105
(1) Contractul individual de munca cu timp partial cuprinde, in afara elementelor prevazute la art. 17 alin. (3) , urmatoarele:
a) durata muncii si repartizarea programului de lucru;
b) conditiile in care se poate modifica programul de lucru;
c) interdictia de a efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor acestora.
(2) In situatia in care intr-un contract individual de munca cu timp partial nu sunt precizate elementele prevazute la alin. (1), contractul se considera a fi incheiat pentru norma intreaga.



Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024