ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Nu am cerut niciodata sa am concediu fara plata si totusi in cartea de munca apar cu concediu fara plata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Am lucrat la o firma in domeniul turismului incepand din 01.04.2004 si pana la data de 10.09.2011. In toti acesti ani eu nu am beneficiat de concediu de odihna de cate ori aduceam la cunostinta ca vreau concediu ma amenintau ca o sa raman fara servici deci in concluzie lucram de dimineata pana seara in fiecare zi inclusiv sambata si duminica. In anul 2009 sefa mea m-a bagat fara stirea mea in concediu fara plata din cate imi amintesc niciodata nu am semnat ceva fara sa citesc, cu toate astea eu nu am stiut nimic pana cand am mers sa depun dosarul pentru somaj. Acolo am aflat ca eu in anul 2009 am fost dupa cum scrie in cartea de munca in concediu fara plata asa: in luna aprilie 2009 toata luna, in luna mai 2009, 15 zile in luna iunie - toata luna, in luna iulie 11 zile, in luna august - toata luna, in luna septembrie - 11 zile. Unde pot sa imi rezolv problema? Mentionez ca nu am scris niciodata o cerere de concediu de odihna dar de concediu fara plata...

Valentina Toma
 User  Valentina Toma
a intrebat la 11 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului valentina toma la 14 Ian. 2013
Nu este in regula cum a procedast angajatorul. Trebuia sa va anunte cumva referitor la faliment, sa primiti o notificare. Ati fi avut dreptul la somaj. Acel CFP trebuia sa figureze undeva si sa existe o cerere semnata de dvs pentru acordarea lui. Nu poate fi acordat la initiativa angajatorului si nu este corecta pontarea lui fara sa existe un document doveditor, o cerere aprobata.

Mergeti cu o sesizare la ITM, asa cum v-am sugerat. Eu va pot spune ce prevede legislatia muncii si ce solutii legale aveti, dar cei de la ITM pot dispune niste sanctiuni. Daca va fi necesar, actionati angajatorul in instanta pentru recuperarea drepturilor salariale neacordate sau refuzate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Valentina Toma
 User Valentina Toma
a raspuns userului Ioana Popa la 11 Ian. 2013
va multumesc frumos pentru raspunsul dat.da intradevar eu salariul l-am primit intotdeauna la timp niciodata nu mi-a dat de inteles ca ceva este in neregula am uitat sa mai spun ceva.patroana mea a avut o firma X...au venit cei de la garda financiara in urma controlului i-au dat amenda 25.000 ron dansa a dat garda financiara in judecata,nu a avut castig de cauza atunci a bagat firma in faliment in acel timp m-a bagat pe mine in concediu fara plata si dupa atitea luni de stat in concediu fara plata,din luna octombrie 2009 si pina in luna februarie 2010 nu mai scrie nimic in cartea de munca la 01.02.2010 imi face reangajare pe o noua firma si cand am intrebat-o de ce trebuie sa semnez un nou contract atunci mi-a adus la cunostinta ca a inchis firma cealalta si de acum lucram pe firma noua.
va multumesc inca o data si astept un raspuns daca se poate!!!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Ian. 2013
Ar trebui sa mergeti in instanta. Din pacate daca angajatorul v-a declarat in CFP iar dvs ati primit salariul integral petnru acele perioade atunci, pe de o parte ati primit bani incorect, conform pontajului, iar pe de alta nu vi s-au virat contributiile. Incercati sa faceti si o seseizare catre ITM.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024