ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

obligatiile firmei de leasing de personal in cazul transferului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,
De 5 ani lucrez pentru o firma de leasing de personal (cu contract pe perioada nedeterminata) si am prestat servicii pe toata aceasta perioada pentru o companie care a fost vanduta urmand ca de la 1 iulie sa-I inceteze activitatea.
Desi mai sunt decat patru zile lucratoare pana la aceasta data, nu am avut nici o intalnire cu vre un reprezentatnt al firmei de leasing care sa ne prezinte situatia si sa ne comunice care sunt urmatoarele demersuri in ceea ce ne priveste.
Dupa finalizarea vanzarii, angajatii care acepta transferul se vor alatura echipei cumparatorului. Conform acordului incheiat intre cele doua companii, angajatii care fac obiectul transferului vor fi preluati cu aceleasi responsabilitati prevazute in fisa postului si cu acelasi program de lucru pe care il aveau la data transferului.
Echipa din care ar trebui sa fac parte dupa transfer isi desfasoara activitatea in alt oras,iar eu nu sunt dispusa sa fiu relocata,fapt pentru care nu doresc sa prestez servicii pentru comparator.
Angajatii directi ai vanzatorului deja au primit notificare de luare la cunostinta de transfer, si-au exprimat acordul/refuzul si au semnat conventia pentru salariile compensatorii,in timp ce noi nu avem nici un raspuns de la firma de leasing care si in momentul de fata spune ca nu detine informatii pe care sa ni le comunice in ceea ne priveste.
Avand in vedere ca saptamana aceasta am fost asigurati de seful departamentului de Resurse Umane al companiei pentru care prestez servicii in prezent ca vom beneficia si noi de acelasi pachet de salarii compensatorii ca si angajatii directi,iar cei de la firma de leasing sustin ca nu detin aceasta informatie,am urmatoarele intrebari:
1. Care sunt obligatiile firmei de leasing de personal fata de angajati in situatia transferului?Cu cat timp inainte ar trebui sa ne informeze de schimbarile ce vor avea loc?

2. In contractul nostru este mentionata o companie care de la inceputul lunii urmatoare va fi vanduta , deci numele companiei pentru care ar trebui sa prestam servicii ar trebui modificat,lucru care duce la intocmirea unui act aditional prin care se da acordul pentru modificarile facute contractului de munca.

Daca nu se semneaza acest act aditional,se considera demisie (atata timp cat cumparatorul nu imi pot oferi acelasi loc de munca in acelasi oras)?

3. Atata timp cat angajatilor directi ai vanzatorului li se acorda salariile compensatorii si li se incheie contractual de munca pana la 1 iulie, exista posibilitatea ca angajatilor prin leasing sa li se impuna conditia sa lucreze pana la sfarsitul perioadei de tranzitie pentru cumparator ca sa isi poata obtine salriile compensatorii in caz contrar ar pierde acest beneficiu?

4. In cazul in care se primesc salrii compesatorii si imediat dupa te angajezi, insa noul angajator te concediaza dupa scurt timp, poti beneficia de somaj?

Multumesc.


Adriana Grozea
 User  Adriana Grozea
a intrebat la 21 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Iun. 2013
1. Nu exista in lege prevazut un astfel de termen referitor la termenul in care trebuie anuntati salariatii referitor la Cesiune. Locul muncii insa nu se modifica fara acordul salariatului. Vi se poate propune o relocare dar daca o refuzati angajatorul poate recurge la concediere cu preaviz, prin desfiintarea postului.

2. Se schimba conducerea, nu inseamna ca firma nu va mai exista dupa vanzare. Nu se va intocmi niciun act aditional, este vorba de cesiunea companiei si nu implica in mod obligatoriu modificare numelui. Conform legii contractele de munca se preiau ca atare in cazul cesiunii, indiferent de optiunea salariatului, iar o atare schimbare nu reprezinta cauza de concediere. Demisia nu se considera din oficiu, ea necesita inaintarea unei cereri din partea angajatului.

3. Nu va pot spune eu ce se intentioneaza a se face dupa cesiune, dar pot sa va spun ca angajatorul nu va poate impune nimic in privinta perioadei pana la care sa lucrati. Iar o concediere se va dispune daca va fi cazul, fara sa fiti fortati sa stati pana la un anumit termen.

4. Somajul nu are legatura cu salariile compensatorii si nu este influentat de ele. Se acorda daca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 anterioare depunerii cererii si incetarea are loc din motive neimputabile salariatului.

Personal va recomand sa aveti rabdare si sa vedeti ce se intampla, sunt mai mult teorii din cate inteleg eu deci nu prea aveti nicio certitudine pentru temerile dvs. Puteti incerca intre timp sa va cautati si un alt job.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024