ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

operare salariat de la 4 ore la 8 ore


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In Revisal am operat un salariat de la sectie cu 4 ore, dar el lucreaza in realitate 8 ore. Cum sa fac sa nu iau amenda de la ITM ? Va rog sa ma ajutati.

Adaugata in: Legislatia muncii
Lica Balan
 User  Lica Balan
a intrebat la 05 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 07 Sep. 2012
In conditiile in care lucreaza o zi da si una nu nu ar fi nicio problema Programul de lucru il stabileste de catre angajator. Daca in schimb efectueaza ore suplimentare in fiecare zi , angajatorul e in abatere fata de prevederile codului muncii republicat pentru astfel de situatii.
Art. 103 din codul muncii republicat
Salariatul cu fractiune de norma este salariatul al carui numar de ore normale de lucru, calculate saptamanal sau ca medie lunara, este inferior numarului de ore normale de lucru al unui salariat cu norma intreaga comparabil.

Art. 117
Programul de munca si modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunostinta salariatilor si sunt afisate la sediul angajatorului.
Art. 105
(1) Contractul individual de munca cu timp partial cuprinde, in afara elementelor prevazute la art. 17 alin. (3) , urmatoarele:
a) durata muncii si repartizarea programului de lucru;
b) conditiile in care se poate modifica programul de lucru;
c) interdictia de a efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor acestora.
(2) In situatia in care intr-un contract individual de munca cu timp partial nu sunt precizate elementele prevazute la alin. (1), contractul se considera a fi incheiat pentru norma intreaga.
Asigurati-va ca ati completat toate informatiile la incheierea acestui contract. In rest este problema angajatorului si al salariatului. In mod normal trebuie sa se sesizeze de acest aspect salariatul

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024