ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ore suplimentare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ce se poate face in cazul in care intr-o unitate bugetara, prin specificul muncii in cadrul acesteia, angajatii sunt obligati sa presteze ore peste program, aceste ore datorita legislatiei nu pot fi platite, si nu se poate acorda nici liber in contul acestor ore lucrate deoarece acest lucru ar obliga omologii unor angajati sa presteze ore suplimentare si mai multe ? [ EXEMPLU : 4 fochisti care lucreaza 24 ore cu 72 ore liber.

(munca continua pe tot parcursul anului , fara liber sambete , duminici sau sarbatori legale) 2 electricieni si 2 instalatori care lucreaza in echipa de 1 electrician + 1 instalator 12 ore cu 36 ore liber (munca continua pe tot parcursul anului , fara liber sambete , duminici sau sarbatori legale ), 2 grupuri personal complet restaurant care lucreaza 12 ore cu 36 ore liber ( munca continua pe tot parcursul anului , fara liber sambete , duminici sau sarbatori legale )]

Mai mult acesti angajati sunt obligati sa semneze condica nu cum lucreaza , ci in fiecare zi de luni pana vineri fara sambete si duminici.

In pontaj toti apar ca au lucrat de luni pana vineri, fara sa apara pontati si in zilele de sambata , duminica si in sarbatorile legale zile in care lucreaza de fapt cand sunt de tura.


Adaugata in: Legislatia muncii
Ciprian Mircea Manescu
 User  Ciprian Mircea Manescu
a intrebat la 02 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Mar. 2013
Nu se poate sa nu fie compensate, nu este legal. Intr-adevar in sistemul bugetar nu se pot compensa in prezent prin spor, dar se compenseaza cu timp liber platit.

Angajatul nu poate fi obligat sa presteze munca suplimentara, nu este legala aceasta abordare. Mai ales ca nu vorbim de forta majora sau prevenire accidente. Nu vi se respecta nici dreptul la repausul saptamanal de doua zile consecutive si nici compensarea zilelor de sarbatoare legala lucrate, din cate inteleg.

Nu este in regula ce se intampla acolo. Solicitati un control ITM si actioanti angajatorul in instanta ca sa va recuperati drepturile neacordate. Daca totusi nu se rezolva situatia, recomandarea mea, desi drastica, ar fi sa va cautati un alt angajator ca sa nu riscati problleme de sanatate pe viitor, din pricina unui program de lucru exagerat.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024