Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Permis de munca pentru straini


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ce acte trebuie sa depiuna un strain pentru a obtine permis de munca in Romania?

Miruna Stan
 User  Miruna Stan
a intrebat la 13 Sep. 2011
Codul Muncii: 5 modificari majore in 2018
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Codul Muncii: 5 modificari majore in 2018"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
George Andreescu
 Expert George Andreescu (Specialist, Morgan Sol Romania)
a raspuns la intrebare la 13 Sep. 2011
Conform art. 7 alin. 1 din OUG 56/2007, in vederea obtinerii autorizatiei de munca pentru lucratorii permanenti, angajatorul, persoana juridica din Romania ori o reprezentanta, sucursala sau filiala a unei persoane juridice cu sediul in strainatate, va depune la Oficiul Roman pentru Imigrari o cerere motivata privind necesitatea incadrarii in munca a strainului, insotita de urmatoarele documente:

- actul constitutiv al societatii comerciale sau, dupa caz, actul de infiintare a persoanei juridice, precum si certificatul de inmatriculare la oficiul registrului comertului, in copie si in original;
- certificatul constatator emis de oficiul registrului comertului, din care sa rezulte ca nu s-au operat cereri de inscriere de mentiuni referitoare la existenta unei hotarari judecatoresti definitive pentru savarsirea de infractiuni de catre asociatul unic sau, dupa caz, de asociati, in legatura cu activitatea pe care o desfasoara sau la declararea starii de faliment;
- scrisoarea prin care se atesta bonitatea angajatorului, eliberata de banca la care acesta are deschis contul;
- certificatul de atestare fiscala emis de administratia finantelor publice in a carei raza teritoriala angajatorul isi are sediul social, privind achitarea la zi a obligatiilor catre bugetul de stat;
- adeverinta eliberata de agentia pentru ocuparea fortei de munca in a carei raza teritoriala isi are sediul angajatorul, cu privire la forta de munca disponibila pentru locul de munca vacant comunicat de angajator potrivit dispozitiilor legale;
- fisa postului, organigrama cu precizarea functiilor ocupate si vacante;
- dovada publicarii anuntului pentru ocuparea postului vacant intr-un cotidian de larga circulatie;
- copia procesului-verbal intocmit in urma selectiei realizate pentru ocuparea posturilor vacante;
- curriculum vitae al strainului, care sa contina si declaratia pe propria raspundere a acestuia ca nu are antecedente penale, ca este apt din punct de vedere medical pentru a fi incadrat in munca si ca are cunostinte minime de limba romana;
- atestatul de recunoastere a studiilor necesare ocuparii functiei pentru care se solicita eliberarea autorizatiei de munca, eliberat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, in conditiile prevazute de legislatia in domeniu, sau diploma de studii eliberata de institutii de invatamant acreditate in Romania;
- copiile documentelor care atesta pregatirea profesionala obtinuta in afara sistemului de invatamant sau, dupa caz, care atesta experienta profesionala, traduse si legalizate in conditiile legii;
- copia documentului de trecere a frontierei, valabil, al strainului si, dupa caz, copia permisului de sedere in Romania;
- doua fotografii tip 3/4 ale strainului.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2018
"Buna ziua! as dori sa stiu daca, in conditiile in care am un contract de munca cu norma intreaga(program 12 cu 24 si...[citeste mai mult]
Publicat la data 18 Sep. 2018 1 raspuns
Sunt nascuta la 25.10.1964 si lucrez din 1.09.1987 pana in prezent,exceptie concediu pt nevoi personale insumat 50...[citeste mai mult]
Publicat la data 18 Sep. 2018 1 raspuns
Bună ziua! Sunt născut pe 01.01.1956, m-am angajat pe 01.09.1979, după stagiul militar de 9 luni-termen redus și 4...[citeste mai mult]
Publicat la data 17 Sep. 2018 2 raspunsuri
Este necesar un anumit număr de zile de concediu medical n vederea depunerii dosarului de pensionare pentru...[citeste mai mult]
Publicat la data 17 Sep. 2018 1 raspuns
Cnd pot sa ies la pensie anticipat, fara să fiu penalizată, daca pe data de 19.01.2019 voi avea o vechime in muncă...[citeste mai mult]
Publicat la data 21 Sep. 2018 1 raspuns
Sex feminin,data nașterii 11.03.1966.Lucrez nentrerupt de la 1 august 1984.Cand mă pot pensiona normal,cnd anticipat...[citeste mai mult]
Publicat la data 21 Sep. 2018 1 raspuns