ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Plata incorecta a orelor lucrate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez la o firma internationala in domeniul cerealelor. Lucrez in ture o zi da - alta libera. Pentru zilele lucrate in weekend primesc suma de 1 ron, lucru care il pot demonstra. Pe fiecare tura lucrez in medie 16 ore, uneori 24. Nu primin niciun ban suplimentar. Daca ma invoiesc pentru sambata sau duminica ma pune sa imi iau concediu pe ziua de luni sau vineri. Lucram peste 200 ore pe luna din care se platesc doar 168. Acest lucru il pot demonstra pentru ca eu fac pontajul orelor. Daca vin cu dovezi gen filmari, poze cu orarul, fluturasul de salariu, ce masuri se pot lua?

Adaugata in: Legislatia muncii
Alin Alin
 User  Alin Alin
a intrebat la 24 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Oct. 2013
Puteti sesiza ITM pentru incalcarea drepturilor legale ale salariatului iar in urma unui control angajatorul va fi sanctionat cu siguranta, daca exista dovezi. Totodata, puteti depune o plangere in instanta impotriva angajatorului pentru a va recupera drepturile de natura salariala neprimite si solicitarea unor daune cauzare de angajator prin situatia creata.

Va pot spune ca sporul de weekend, valoarea lui, nu poate fi considerata ca situandu-se in afara literei legii, pentru ca din pacate legea nu prevede un cuantum minim al acestui spor, lasand la latitudinea angajatorului sa decida asupra acestui aspect.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024