ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pontaj magazin


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Suntem o companie mica care detine un magazin, intr-un centru comercial. Magazinul este deschis astfel: Luni - Sambata: 10 - 21, Duminica 10 -17. Avem 2 vanzatoare care lucreaza cate 11 ore/zi, o zi da una nu, inclusiv in weekend (duminica 7 ore/zi). Primesc spor de weekend, insa avand alternanta aceasta 1 zi da, 1 zi nu, nu li se poate respecta repausul saptamanal de 2 zile consecutive.
Intrebarea mea este: avand in vedere ca lucreaza 11 ore/zi, pot fi chemate la lucru 2 zile consecutive, astfel incat sa le putem da in fiecare saptamana si cate 2 zile libere consecutive? Mentionez ca in oricare din variante, numarul total de ore lucrate este mai mic decat cel corespunzator lunii respective.
Genul acesta de program trebuie neaparat precizat in contractual de munca (act additional) sau este sufficient sa le facem o instiintare, pe care sa o semneze de luare la cunostinta?

Va multumesc anticipat.

Daniela Rizea
 User  Daniela Rizea
a intrebat la 03 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Iul. 2013
Dumneavoastra aveti la nivelul unitatii un program de lucru distribuit inegal, acest lucru ar fi bine sa apara in contractul de munca altfel nu este legala desfasurarea lui astfel pentru ca salariarul nu a semnat pentru acest tip de distribuire a timpului de lucru.

Da, le puteti chema doua zile consecutive. Obligatoriu insa trebuie sa primeasca repausul saptamanal pe langa sporul de weekend, altfel inspectorii ITM va vor sanctiona.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024