ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot prelungi un medical in tratament ???


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua . Ma numesc George N si ma adresez la Dvs cu urmatoarea rugaminte : Eu sant pensionat grad 3 [ drept de munca 4 ore ] iar in urma cu 6 luni am fost diagnosticat cu neoplasm de colon si trebuie sa urmez un tratament cu citostatice pe o perioada de minim 12 luni [ decizia Doctorului oncolog ] . Cum sa procedez dupa cele 12 luni ? Mai pot beneficia de medical ?

George Neacsu
 User  George Neacsu
a intrebat la 31 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului George Neacsu la 03 Iun. 2014
Nu exista in lege interdictii privind prelungirea concediului medical de catre Comisie, in cazul unui salariat, indiferent daca este pensionar sau nu in acelasi timp. Statutul de pensionar nu va anuleaza drepturile pe care le aveti in calitate de salariat, ca orice alt salariat de altfel.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
George Neacsu
 User George Neacsu
a raspuns userului Ioana Popa la 02 Iun. 2014
Buna ziua Doamna Popa ! Intrebarea mea se referea la faptul ca eu sant deja pensionar grad 3 drept de munca 4 ore , deci ma incadrez , sa zic asa , sa intru in comisia respectiva de prelungire a medicalului ? Cu multa stima , George N.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Iun. 2014
Pentur neoplazii concediile medicale se acorda pe o perioda de un an de zile, cu posibilitatea prelungirii lui pana la un an si 6 luni. Prelunigrea se poate face cu acordul Comisiei medicale a CNPP (Casa de Pensii). Mergeti la ei cu recomandarea medicului pentru continuare tratamentului si solicitati o evaluare pentru prelungirea concediului.

ART. 13 - OUG 158/2005
(3) Durata de acordare a concediului şi a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă este mai mare ?n cazul unor boli speciale şi se diferenţiază după cum urmează:
........
b) un an, cu drept de prelungire p?nă la un an şi 6 luni de către medicul expert al asigurărilor sociale, ?n intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoză meningeală, peritoneală şi urogenitală, inclusiv a glandelor suprarenale, pentru SIDA şi neoplazii, ?n funcţie de stadiul bolii;
........

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024