ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Preaviz de concediere colectiva


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Pe data de 20 martie,am primit decizia de preaviz ,in urma procedurii de concediere colectiva in cadrul societatii la care lucrez .Am solicitat si a fost aprobat ca sa lucrez 8 ore pe zi timp de 10 zile.

Am o oferta de la o alta companie,incepand cu data de 4 aprilie.

Intrebarea mea este:se poate scurta termenul de preaviz cu 10 zile,tinand con de faptul ca eu lucrez 8 ore timp de 10 zile, daca nu pot incheia un contract de munca la cealalta companie cu norma intreaga chiar daca aici mai am 10 zile de preaviz.

Am discutat cu actualul angajator situatia in care as cere incetarea contractului de munca cu acordul partilor in perioada de preaviz,au fost de acord dar imi pierd dreptul la platile compensatorii.Ce pot face din punct de vedere legal ca sa beneficiez de aceste drepturi.

Multumesc mult.

Adaugata in: Legislatia muncii
Ela Sandu
 User  Ela Sandu
a intrebat la 21 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Mar. 2013
Puteti incheiat contractul cu noul angajator chiar daca la cel actual nu a incetat inca. Semnati un acord scris cu angajatorul cum este de acord sa nu va prezentati ultimele 2 saptamani de preaviz (10 zile lucratoare), insa el isi va repsecta obligatia legala de a va plati intreg preavizul, legea il obliga sa acorde un minim de 20 de zile lucratoare preaviz. Este singura cale in care puteti "scurta" preavizul. Altfel nu are voie angajatorul sa va acorde un preaviz mai mic in cazul concedierii.

Asa este, in cazul acordului partilor nu mai aveti dreptul la salarii compensatorii, indiferent in temeiul carui act normativ sunt acorate ele. (CCM intern sau OUG 98/1999 privind protectia sociala a persoanelor ale caror contracte individuale de munca vor fi desfacute ca urmare a concedierilor colective).

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024