ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

prima de nastere a copilului este calculata la ultima luna pentru indemnizatia


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, sotia a intrat in prenatal in 23 decembrie 2013, nascand un baiat in 12 februarie 2014,pentru indemnizatia de crestere a copilului am inteles ca se ia in calcul ultima luna in care s-a nascut copilul ,pentru calculul sumei de indemnizatie.In luna respectiva februarie, am facut cerere la angajator pentru a primi prima de nastere a copilului prevazuta in contractul colectiv de munca si am primit-o ulterior impreuna cu salariu din luna februarie in data de 5 martie.

Intrebare: trebuie trecuta toata suma pentru calculul indemnizatiei din luna respectiva,pentru ca pe extrasul de la banca este trecut drepturi salariale toata suma,pentru ca cei de de la personal zic ca nu. Multumesc anticipat.

Leonte Romica
 User  Leonte Romica
a intrebat la 08 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Apr. 2014
Ar trebui trecuta suma cuvenita mamei in luna respectiva, venitul acordat pentru toata luna. In cazul ei ar fi indemnizatia pentru maternitate pe luna respectiva. Acest lucru este prevazut in OUG 111/2010, aratati-le acesta prevedere.

Art. 3
(6) Pentru luna naşterii copilului se iau ?n calcul veniturile cuvenite pentru acea lună, respectiv venitul pe care l-ar fi primit persoana dacă ar fi lucrat ?n toată luna, sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizaţia de maternitate.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024