ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Probleme cu angajatorul: concediu fals fara plata, demisie in loc de reorganizare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Va scriu pentru a va cere ajutorul intr-o problema legata de (in curand) fostul meu angajator.

Dupa o perioada groaznica de somaj, in toamna anului trecut m-am angajat la o companie locala. Desi aveam inca 2 oferte, am ales aceasta companie pentru ca mi-ar fi oferit oportunitatea de a castiga experienta si in zone noi de specializare.

Dupa 3 luni, managerul companiei m-a informat ca firma se afa intr-o situatie proasta, fiind in pericol de a inchide biroul si ca pentru evitarea acestei situatii, ar putea sa plateasca cei doi angajati (eu si colega mea) la negru catreva luni, daca acceptam sa fim formal in concediu fara plata.

Din pacate, nu am avut o alternativa, stiind foarte bine cat de mult mi-a luat sa gasesc acest loc de munca si situatia crunta a pietei muncii.
Dupa aceste trei luni, am primit salariul pe card, cum era normal. Din pacate, in ultimele cateva luni atmosfera in firma a fost apasatoare, tratamentul a fost din ce in ce mai urat, aducand putinii angajati la disperare.

Luna trecuta am fost informata ca situatia firmei nu este buna si ca nu ma mai pot pastra, decizia fiind de reorganizare. Cum nu mai aveam dreptul la somaj, neavand 12 luni legate lucrate in ultimii 2 ani, am convenit sa primesc o compensatie de un salariu jumatate daca semnez demisia fara preaviz.

In perioada scursa de atunci am mers la birou, uneori 8 ore, alteori 4 ore pe zi (am si e-mailuri in care mi se dadeau sarcini de indeplinit), insa incepand cu saptamana viitoare m-au informat ca nu mai e nevoie sa vin si ca imi vor da suma de bani in 2 transe, una luni si cealalta la 1 iulie.

Acum realizez ca am fost atat de naiva si de disperata de situatie incat nu am nici o dovada ca voi primi acei bani! Ce pot face daca nu voi primi banii? Exista o cale prin care ma pot asigura ca imi vor plati?
Repet, am dovezi (e-mailuri si oameni cu care am avut intalniri) ca am lucrat atat in perioada de concediu fara plata, cat si in zilele scurse de la data demisiei.

Lectia a fost invatata: disperarea duce la fapte prostesti :(

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri, ajutorul dumneavoastra este mult apreciat!

Silvia

B Silvia
 User  B Silvia
a intrebat la 01 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Iun. 2013
Din pacate ati riscat destul de mult si ati acceptat cateva masuri contrare legii. Ati fost platita la negru ceea ce va afecteaza stagiile de cotizare iar angajatorul nu a declarat sumele, deci nu v-a platit nici contributiile foarte probabil.

Incercati o sesizare la ITM si eventual o actiune in instanta. Daca nu primiti sumele promise si puteti face dovada ca angatorul si-a luat angajamentul de plata atunci puteti merge in instanta. Insa demisia, modul in care aceasta a avut loc, nu a respectat legea. Demisia de inainteaza la initiativa angajatului, niciodata la cea a angajatorului. Or dvs din pacate ati cedat presiunilor in defavoarea dvs. Si daca ati fi avut stagiul minim de cotizare tot nu ati fi primit somaj pentru ca incetarea a avut loc din motive imputabile dvs, prin demisie.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024