ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Promovare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Inlocuiesc pe maistrul-sef de sectie in timpul in care este in concediu. De la biroul-personal (persoana care se ocupa de cartile de munca), mi s-a spus ca din cauza ca maistrul isi ia concediul pe mai multe transe nu mi se poate da nimic (decizie, indemnizatie, sporuri care se acorda in asemenea cazuri). Va rog sa-mi spuneti ce specifica legislatia muncii in acest caz. Va multumesc !

Adaugata in: Legislatia muncii
Lajos Ludovic
 User  Lajos Ludovic
a intrebat la 25 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului lajos ludovic la 25 Sep. 2012
Pe perioada concediului, daca acesta nu este unul de odihna, salariatul in cauza poate fi inlocuit cu alta persoana prin incheierea unui CIM pe periaoda determinata, care va inceta odata cu revenirea lui. Insa daca salariatul este in concediu de odihna, un astfel de demers nu este posibil si nici legal.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Lajos Ludovic
 User Lajos Ludovic
a raspuns userului Ioana Popa la 25 Sep. 2012
Va multumesc pentru raspuns dar tot nu sunt lamurit. De la biroul-personal mi s-a spus: Contractul de munca pe perioada determinata pentru pozitia in cauza mi se poate intocmi numai daca inlocuiesc maistrul pe toata perioada concediului lui. Oare asa e specificat anume in legislatie? Va multumesc !
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Sep. 2012
Nu va obliga nicio lege sa tineti locul altui salariat daca nu doriti acest lucru, cu alte cuvinte de derulati activitatea altui salariat, cu atat mai mult cu cat atributiile lui sunt diferite de cele pe care le aveti in fisa postului. O astfel de modificare nu se poate face prin decizie unilaterala. Daca postul dvs si cel al colegului ar fi echivalente (respectiv si dvs sunteti incadrat pe acelasi tip de post, ceea ce presupun ca nu se aplica aici), atributiile fiind aceleasi, atunci de cele mai multe ori activitatea unui salariat plecat in concediu se redistribuie colegilor incadrati pe pozitii echivalente, pentru bunul mers al organizatiei sau departamentului. Insa daca vorbim de pozitii diferite, atunci ar trebui sa existe un acord intre dvs si angajator, sau un alt contract de munca pe perioada determinata pentru pozitia in cauza.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Ioana Popa Marius Ion Gratiela Petrescu George Andreescu alexei delimart Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024