ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

reducere program de lucru pt. gravide


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Avand in vedere faptul ca, la ultimele 5 intrebari adresate in perioada 21.09.2016 - 02.03.2017 nu am primit raspuns, desi sloganul acestui site este ?Intrebarile tale primesc garantat raspuns. Aici.? mai incerc o intrebare:
In situatia in care salariata gravida aduce recomandarea medicului de familie si are aprobarea angajatorului privind reducerea programului de lucru cu 2 ore/zi cf. art. 13 din OUG 96/2003, este necesara emiterea unei decizii in acest sens? sau e suficient ca langa pontajul intocmit corespunzator (6 ore/zi) sa se ataseze documentele justificative?
Multumesc.

Artemiza Buculeu
 User  Artemiza Buculeu
a intrebat la 10 Apr. 2017
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Di Diana
 User Di Diana
a raspuns la intrebare la 10 Apr. 2017
Buna ziua, se intocmeste decizie de modificare a duratei timpului de munca. Am preluat un text cu explicatia: "Daca medicul a recomandat reducerea programului de lucru, reducerea se va efectua conform recomandarii.
Codul muncii prevede la art. 17 alin. (5) ca orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.
Asadar, daca modificarea elementelor contractului individual de munca mentionate la alin. (2) rezulta ca posibila din lege, nu se incheie act aditional.
Printre elementele prevazute la alin. (2) la lit. l) este prevazuta durata normala a muncii, exprimata in ore/zi si ore/saptamana. Prin urmare, modificarea duratei normale a muncii rezulta ca posibila din lege, respectiv din OUG 96/2003 , motiv pentru care nu se incheie un act aditional de modificare a duratei muncii, ci o decizie emisa de angajator.
In ceea ce priveste inregistrarea in Revisal mentionam prevederile art. 4 alin. (2) din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)-g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Codul muncii - Legea nr. 53/2003, republicata. Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.
Intrucat textul de lege face trimitere la art. 17 alin. (5) apreciem ca in speta nu se inregistreaza in registru modificare duratei timpului de lucru intrucat modificarea nu intervine in baza unui act aditional ci in baza legii."

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024