ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Reintoarcere in CIC, din stimulentul de insertie. Se poate?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Iata cazul meu: in data de 10 .02.2014 am solicitat reintoarcerea la angajatorul la care aveam CIM inainte de suspendarea lui pentru ingrijire copil. In data de 11.02.2014 am incetat activitatea la ei, prin acordul partilor si cu aceeasi data figurez cu CIM la alt angajator. Insa din data de 17.02 am depus o notificare de incetare a raporturilor de munca, deoarece eram in perioada de proba. Pot sa ma reintorc in CIC pana la 2 ani? Care e modalitatea? Va rog mult de tot sa ma ajutati.

Multumesc anticipat!

Anca Roma
 User  Anca Roma
a intrebat la 17 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Feb. 2014
Daca ati revenit la lucru inainte de implinirea varstei de 2 ani, dar in asa fel incat sa beneficiati de stimultentul de insertie, puteti sa reveniti in CIC oricand, la carere, pana cand copilul dvs va implini 2 ani.

Mergeti la Primarie si solicitati reintrarea in CIC, si informati-i in maxim 15 zile de la incetare referitor la aceasta modificare, la incetarea contractului de munca respectiv. Pentru ca odata ce nu mai realizati venituri profesionale dreptul la stimulent de insertie inceteaza conform OUG 111/2010. Daca nu anuntati in acest termen, veti primi in continuare stimulentul pentru o vreme, iar in lipsa veniturilor impozabile, dupa un timp veti fi pusa sa restiuiti sumele primite.

Daca intentionati sa intrati in somaj in baza acestei incetari, este bine sa stiti ca in conditiile prezentate nu mai aveti acest drept. Notificarea de incetare in timpul perioadei de proba trebuie sa vina din partea angajatorului si nu a angajatului ca sa permita acordare indemnizatiei de somaj.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
Marius Ion adriana iancu Radu Anton Gratiela Petrescu alexei delimart Viviana Serni
TOP RASPUNSURI 2024