ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Repartizarea timpului de lucru


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, am o problema cu repartizarea timpului de lucru, am un punct de lucru unde programul este de luni pana sambata de la 09:00 - 19:00, iar duminica de la 09:00 la 15:00, am o fata angajata acolo plus eu ca administrator care o inlocuiesc in unele zile. Cum ii pot repartiza programul asftel incat sa ii iasa norma in luna?

Daca ii fac programul 12/24 nu isi realizeaza norma de lucru in luna, iar daca ii repartizez program inegal de lucru nu face 40 de ore pe saptamana cat cere legislatia pt. programul inegal. Ma poate ajuta cineva, nu as vrea sa platesc nici 75% spor de ore suplimentare ca in cazul unui program normal de 8 ore/zi si nici sa ii dau liber aferent orelor suplimentare lucrate pt ca nu am cum. Cum pot realiza pontajul si modifica contractul de munca astfel incat sa fiu in parametrii legii?


Multumesc!

Lacramioara Munteanu
 User  Lacramioara Munteanu
a intrebat la 16 Oct. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 17 Oct. 2015
Conform Codului muncii durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare (art 111 slin 1).
Veti stabili programul de lucru , astfel incat durata muncii sa nu depaseasca 40 de ore pe saptamana, salariatii sabeneficieaze de 48 de ore de repaus saptamanal, precum si de perioade de repaus de 24 de ore atunci cand ziua de lucrueste de 12 ore.
Nu exista alta solutie legala.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024