ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Repunerea in functie si despagubiri


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,
Am fost retrogradat din functie. In urma unei sentinte judecatoresti am fost repus in functie. Hotararea Instantei este " -obliga intimata la plata catre contestator a despagubirilor constand in salariul, cu toate indexarile, sporurile si celelalte drepturi de care ar fi beneficiat, la emiterea deciziei atacate si pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti".

Este vorba de perioada 01.01.2013 si pana la 31.07.2013 cand hotararea a ramas definitiva, in aceasta perioada eu am fost mai mult in concediu medical si 3 luni in concediu fara plata.

Firma vrea sa-mi acorde pentru aceasta perioada numai diferenta de bani de la o functie la alta, cu toate ca Instanta a stabilit despagubiri constand in salariul.....,cum am mentionat mai sus si nu vor sa ma plateasca nici pentru cele 3 luni in care am fost in concediu fara plata.

Eu din hotararea Instantei am inteles ca am dreptul la despagubiri constand in salariul cu toate indexarile-majorate si actualizate-sporurile si celelalte drepturi de care as fi beneficiat pe functia inaite sa fiu retrogradat (si nu la diferenta intre functii cum vor ei).
Va rog sa-mi comunicati daca eu interpretez gresit hotararea Instantei sau firma?

Va multumesc anticipat!
Cu stima,
Liviu Muresan

Muresan Liviu
 User  Muresan Liviu
a intrebat la 09 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Muresan Liviu
 User Muresan Liviu
a raspuns la intrebare la 06 Feb. 2014
Va multumesc pentru raspunsuri. Intre timp, am lamurit problema. Mi-am luat "inima in dinti" si m-am prezentat in fata judecatorului si l-am rugat sa imi explice pe intelesul meu sentinta.
In urma precizarilor judecatorului am beneficiat de:
- salariul in intregime pe perioada retrogradarii (mi-a specificat ca daca ar fi fost vorba de diferente intre cele 2 salarii ar fi specificat clar in sentinta aceasta)
- contravaloarea in bani a tuturor celorlalte drepturi materiale prevazute in CIM si CCM, mai putin contravaloarea concediului de odihna si a primei de vacanta.

Cu stima,
L. Muresan
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Muresan Liviu la 13 Ian. 2014
Decizia de retrogradare este de regula una disciplinara, alte cauze nu prea are.

Instanta nu specifica faptul ca este vorba de diferente sau salariu integral, ci ca este vorba de drepturi salariale cuvenite si neacordate pentru perioada in cauza. Deci corect ar fi sa primiti diferentele, cu majorari si indexari, nu si niste bani pe care i-ati primit deja ca parte din salariul cuvenit pentru perioada in discutie.

Zilele de CO se pot plati doar in cazul incetarii raportului de munca, din prezentarea dvs nu reiese acest aspect. Iar prima de vacanta este un beneficiu care de regula se acorda la nivelul unitatii prin prevederi ale CCM sau CIM, la momentul intrarii in concediul de odihna.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Muresan Liviu
 User Muresan Liviu
a raspuns userului georgeta ganea la 10 Ian. 2014
Nu am fost sanctionat. A fost o decizie de retrogradare fara niciun temei legal. Fiind vorba de o decizie nelegala, tribunalul in baza art.80 alin.1 si 2 din Codul muncii, republicat a dispus repunerea partilor in situatia anterioara prin reintegrarea contestatorului pe postul de.....incepand cu data de .....si obliga parata la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate,majorate si actualizate,asa cum s-a solicitat, de la emiterea deciziei si pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti(aceasta este hotararea instante). Instanta foloseste termenul de despagubiri precizand si valoarea lor si face referire la art. din CM mentionat mai sus, intocmai ca in cazul concedierilor. Daca ar fi fost vorba doar de plata diferentelor, cred ca instanta ar fi specificat acest lucru O alta intrebare este- prin contract am avut dreptul la uniforma de serviciu la 50 de litri motorina lunar (acuma firma spune ca o sa-mi impoziteze si contravaloarea la motorina cu 16% si contravaloarea uniformei, deoarece eu nu am primit fizic aceste drepturi si acuma se acorda in bani).Contravaloarea CO si a primei de vacanta stipulate in CI o pot primi in acest caz? .Va multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Ian. 2014
Este corect cum spun ei, pentru ca o parte din salariul cuvenit la acea perioada l-ati primit deja, in urma retrogradarii insa a fost putin mai mic. Ei trebuie sa va plateasca diferenta cu majorarile si indexarile necesare astfel incat in final sa se ajunga la salariul initial. Se completeaza practic salariul primit atunci cu diferentele retinute in urma sanctionarii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 10 Ian. 2014
Dumneavoastra ati contestat o decizie de sanctionare cu retrogradare din functie sa inteleg,V-atI judecat pentru anularea deciziei de sanctionare.Corect este sa primiti diferenta de salariu de care ati fost privat in toata aceasta perioada ,Numai in cazul uni concedieri atacate in instanta se acorda salariile integral

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
violeta Georgescu Marius Ion adriana iancu Gratiela Petrescu Viviana Serni G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024