ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Restituire garantii materiale


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am incetat contractul de munca la o societate unde au fost oprite garantii materiale ...eram angajata ca sef tura productie panificatie ....in ultimele luni pe langa functia de sef tura am fost pusa si gestionara ,fara nici un document scris ,anexa la contract etc ...Am fost ''obligata''(am semnat singura ca altfel eram libera sa plec din aceea clipa) sa semnez o nota interna ca sunt deacord cu gestiune comuna alaturi de gestionarii de acolo. Dupa vreo 2-3 luni au facut inventar si am platit niste ambalaje(lazi plastic)..am semnat o hartie in care era scris ca am adus perjudiciu firmei si sunt deacord sa m-i se retina suma de.. din garantiile materiale .(am semnat 'obligata'de situatie insa cei care transporta ambalajele sunt soferii si acolo e marea problema ...noi le aveam doar in gestiune si plateam lipsa lor )..LA plecarea mea din firma am facut inventar si din nou lipsa ambalaje. Mentionez ca in departamentul productie de unde faceam parte conform contractului de munca ,dupa inventar totul a fost ok ,nici o lipsa ... ....Nota de licidare mi-a fost semnata de sefa mea ca nu am debite ....mi-au dat decizia de incetare a contractului de munca cu acordul ambelor parti .Acum vor sa-mi opreasca din garantii banii pentru lazi ...problema e ca lipsa e la gestiune si eu nu eram angajata pe acel post ......au doar aceea hartie in care am semnat pentru gestiune comuna... Ce ma sfatuiti ?E legal ce vor sa faca? Am vreo sansa sa-mi recuperez garantiile? VA MULTUMESC!

Elena Nisipeanu
 User  Elena Nisipeanu
a intrebat la 06 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Elena Nisipeanu
 User Elena Nisipeanu
a raspuns userului adriana iancu la 08 Ian. 2015
VA multumesc!
Nelamurirea mea este alta ...s-a produs o paguba la un departament la care lucram fara acte doveditoare(eram angajata in productie si paguba s-a produs la vanzari )......trebuie sa platesc aceea paguba sau nu ?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 08 Ian. 2015
Potrivit Legii nr. 2/1969 privind angajarea gestionarilor, constituirea de garantii si raspunderea in legatura cu gestionarea bunurilor agentilor economici, autoritatilor sau institutiilor publice, garantia in numerar si dobinda aferenta pot fi ridicate de catre gestionar la incetarea contractului sau de munca sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie, in situatia in care nu a cauzat o paguba sau cand paguba a fost acoperita in intregime.
Pentru recuperarea garantiei de gestiune aveti posibilitatea de a va adresa instantei de judecata.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024