ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Revenire concediu ingrijirea copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua

Conform noi legi privind concediul si indemnizatia pentru cresterea copiilor,este conditionata varsta pe care trebuie sa o aiba copilul in momentul cand mamica revine mai devreme in campul muncii, pentru a beneficia de stimulentul de insertie?

Va multumesc

Geta

Georgeta Maria Bokenyi
 User  Georgeta Maria Bokenyi
a intrebat la 19 Iul. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Eugenia Cremanaru
 User Eugenia Cremanaru
a raspuns la intrebare la 20 Iul. 2016
Buna ziua!
Puteti reveni din concediul de crestere a copilului in orice moment din perioada in care sunteti indreptatita sa beneficiati de acest concediu. Insa pentru a beneficia de stimulentul de insertie pana cand copilul implineste varsta de 3 ani, trebuie sa reveniti cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
Iata si articolul din OUG 111/2010 care reglementeaza cele de mai sus:
?? Art. 7 (1) Persoanele care, în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obţin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 50% din cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit la art. 2 alin. (2).
(2) Pentru persoanele care obţin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel puţin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, acordarea stimulentului de inserţie se prelungeşte astfel:
a) până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani;
b) până la împlinirea de către copil a vârstei de 4 ani, în cazul copilului cu handicap, fără a beneficia în această perioadă de prevederile art. 31 alin. (1) şi (2).??

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024