ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Revenire din concediu de crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua am si eu o intrebare....sunt in concediu pentru cresterea copilului din data de 1 aprilie 2012 pe o perioada de 2 ani......tinand cont ca este legea cu revenirea la serviciu mai repede cu 1 luna(luna in care sotul trebuie sa stea acasa) ar trebui sa ma intorc la servici īncepānd cu data pe 1 martie....insa aici se pune problema....cei de la firma mi-au dat un raspuns ``sec`` si anume faptul ca nu ma pot primii pentru ca nu au nevoie de mine....au destul personal.......ce se poate face.....pentru ca stiu ca normal sunt obligati sa ma ia inapoi insa ei afirma faptul ca ... nu au nevoie ........ce pot face....Va multumesc

Ramona Pacurar
 User  Ramona Pacurar
a intrebat la 27 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Valentin Mitrache
 User Valentin Mitrache
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Ian. 2014
Intervin si eu, daca mi se permite, cu o intrebare pe acelasi subiect.
Daca sotia care a beneficiat de CCC pana la 2 ani, si s-a intors cu 1 luna mai devreme (si a fost acceptata de patron), iar tatal nu depunde cerere pentru CCC pentru acea luna, ci ramane in continuare la serviciu, este vreo problema din punct de vedere legal?
Adica, ar putea sa lucreze amandoi (daca sunt acceptati, bineinteles, de catre patron), pentru acea perioada de 1 luna cand celalat parinte ar trebui sa intre in CCC?
Va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ramona Pacurar
 User Ramona Pacurar
a raspuns userului Ioana Popa la 28 Ian. 2014
Tatal putea sa beneficieze dar cei de la munca de la el i-au spus ca nu au cum sa il lase ca nu au personal sa puna in locul lui. Si cei de la primarie ne-au spus ca daca vroiam sa ramana tatal luna respectiva trebuia sa facem cerere cu 3 luni inainte sa faca copilul 2 ani, si pentru ca nu am facut am pierdut indemnizatia. Acest lucru ni s-a spus de la primarie. Si referitor la intoarcerea la munca, sefa mea mi-a spus ca nu are nevoie de mine si sa imi caut in alta parte.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Ian. 2014
Pentru luna respectiva puteti intra in CFP la cerere ca sa nu pierdeti acea indemnizatie aferenta unei luni pe care o va lua tatal. Iar daca ulterior expirarii concediului, dupa ce copilul implineste 2 ani, angajatorul va refuza revenirea la lucru depuneti plangere la ITM sau chiar actiune in instanta pentru ca nu este legala o astfel de procedura.

In privinta prevederii referitoare la obligatia celui de-al doilea parinte de a efectua o luna din total CIC solicitat de celalat, aceasta se aplica doar daca ambii indeplinesc conditiile de acordare a CIC si indemnizatiei. Adica daca in cele 12 luni anterioare datei nasterii ambii au realizat venituri profesionale impozabile sau din activiati agricole supus impozitarii cu 16% pe venit.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
adriana iancu Viviana Serni George Andreescu Ioana Popa Gratiela Petrescu alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024