ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

revenire in activitate din concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Momentan ma aflu in concediu de crestere si ingrijire copil pentru 2 ani de zile, dar doresc sa ma intorc la munca in luna iulie, imediat ce fetita mea implineste un an. Am trimis cerere catre HR si mi-au transmis cum ca, in companie se fac restructurari si ca nu ma mai primesc inapoi. Din cate stiu eu, angajatorul este obligat sa ma primesca 6 luni de zile, chiar daca se fac restructurari, postul meu nu poate fi desfiintat. Doresc sa-mi spuneti daca este asa sau nu? Multumesc anticipat!

Adaugata in: Legislatia muncii
Irina Popescu
 User  Irina Popescu
a intrebat la 17 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului irina popescu la 19 Mai. 2014
Nu, in niciun caz. Este ilegala o astfel de masura, contractul de munca poate fi modificat din determinat in nedetermniat, nu si invers. Daca ati fi avut contract pe perioda determinata intr-adever, nu se mai aplica acea obligatie pentru ca se punea problema unei incetari de drept si nu a concedierii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Irina Popescu
 User Irina Popescu
a raspuns userului Ioana Popa la 19 Mai. 2014
Multumesc mult pentru raspuns! Mai am o intrebare, va rog: angajarotul are dreptul de a-mi modifica contractul de munca din nederminat in determinat? Pentru ca vreau sa cer stimulent de insertie si ma gandesc ca daca imi schimba contractul in determinat pe 6 luni, atunci nu mai sunt protejata de stimulentul de insertie. Asa este? Multumesc anticipat!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 19 Mai. 2014
De subliniat, am omis sa va spun, faptul ca chiar si dupa cei 2 ani de concediu angajatorul poate dispune concedierea mai devreme de cele 6 luni, in trei situatii:
- faliment
- reorganizare judiciara
- daca ati beneficiat de protectia de 6 luni pentru un concediu anterior asa cum prevede OUG 111/2010.

De asemenea, daca reveniti mai devreme de 2 ani, dupa ce copilul implineste un an, si solicitati acordarea stimulentului de insertie, angajatorul nu va poate concedia pe durata lui si e aplica aceeasi protectie de 6 luni de care am aminitit, cf. OUG 111/2010.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Mai. 2014
Asa este, angajatorul are obligatia sa va mentina pe post timp de 6 luni de la revenirea definitiva in unitate, adica dupa ce copilul dvs a implinit 2 ani si a incetat de drept. Daca revenirea are loc mai devreme de 2 ani, la cererea dvs, este vorba de o suspendarea a concediului si nu de incetarea lui. Caz in care intra in aplicare articolul din Codul muncii care prevede ca pe perioada concediului crestere copil concedierea se poate dispune numai in situatia unui faliment, a reorganizarii judiciare sau a dizolvarii angajatorului in conditiile legii. Mai mult, concedierea se face printr-o notificare scrisa si nu verbal, cu acordarea preavizului legal acolo unde este cazul, efectuat dupa revenirea dvs din CIC. Refuzul sau de a va intoarce la lucru nu este unul corect si nici legal. Vi se ingradeste dreptul la stimulent, pe de o parte, si pe alta concediul este un drept acorat la cerere, din care puteti reveni oricand doriti, si nu o obligatie impusa de angajator. Iar atat timp cat nu ati primiti niciun document scris privind concedierea din punctul meu de vedere este o situatie abuziva si exista posibilitatea ca la baza ei sa stea un comportament discriminatoriu.

Sesizati ITM cat mai repede si eventual si Consiliul de Combatare a Discriminarii.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024