ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Revenire la serviciu dupa CIC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Multumesc pentru raspuns , am omis sa specific ca lucrez in sistem bugetar, deci legea 202 /2002 nu este aplicabila in cazul meu, dar stiu ca exista legea 330/2009 modificata prin legea 284/2010 art 16 care are aproximativ textul" angajatii care au revenit la locul de munca din concediu de crestere copil platit sau care au avut contractul de munca suspendat din orice alta cauza , la revenirea la locul de munca trebuie sa beneficieze de toate drepturile salariale , gradele sau treptele profesionale anterioare suspendarii". Oricum se dovedeste clar ca angajatorul are un comportament abuziv si ma pedepseste pentru faptul ca am nascut un copil si am stat doi ani acasa cu el indiferent de optiunea aleasa de mine

Florina Iacob
 User  Florina Iacob
a intrebat la 03 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Iun. 2014
Legea 202/2002 se aplica in cazul oricarui salariat din Romania. Ea se refera la egalitatea de sanse si tratament intre barbati si femei. Nu are nicio importanta in ce sistem lucrati, nu este o lege a salarizarii ci vizeaza discriminarea. Iar in continutul ei se regaseste un articol care prevede exact ceea ce v-am spus referitor la salariul si drepturile acordate dupa revenirea din CIC.

Art. 1
(1) Prezenta lege reglementeaza masurile pentru promovarea egalitati de sanse si de tratament intre femei si barbati, in vederea eliminarii tuturor formelor de discriminare bazate pe criteriul de sex, in toate sferele vietii publice din Romania.
(2) In sensul prezentei legi, prin egalitate de sanse si de tratament intre femei si barbati se intelege luarea in considerare a capacitatilor, nevoilor si aspiratiilor diferite ale persoanelor de sex masculin si, respectiv, feminin si tratamentul egal al acestora.

Art. 10
(8) La incetarea concediului de maternitate, a concediului pentru cresterea copiilor in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu dizabilitati sau a concediului paternal, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca ori la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente, si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Acel articol din legea salarizarii de care amintiti dvs este bazat pe cel din legea 202/2002.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
Marius Ion violeta Georgescu George Andreescu Viviana Serni G Stancu adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024