ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Revenirea la munca dupa concediul de crestere a copilului, posibila la alt job?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua !
In 2014 am intrat in concediu de crestere a copilului , fiind angajata pana in acel moment in 2 locuri, intr-o fabrica cu norma intreaga 8 ore/zi si la o SC cu 4 ore /zi. Primesc indemnizatie pt ambele joburi.
Anul acesta in luna iulie se implinesc 1 an si 11 luni de la nasterea copilului, moment in care din cate stiu trebuie sa ma intorc la ambele joburi timp de minim 1 luna si 1 zi ( din cate stiu , trebuie sa ramana tatal 1 luna acasa cu copilul in aceste 24 luni , noi am ales normal ultima luna ). Asa e legea?
Intrebarile ar fi:
- Trebuie neaparat sa ma intorc la ambele locuri de munca pt adaugarea la vechimea in munca cei 2 ani ? Cat trebuie sa lucrez minim la cele 2 joburi ( Sau la unul dintre ele -care anume ?) pt recunoasterea celor 2 ani ca vechime?
- Pot sa ma angajez in alta parte inainte sa implineasca copilul 1 an si 11 luni cu norma intreaga si sa nu ma mai intorc la vechiul loc de munca cu 8 ore, si sa mi se recunoasca cei 2 ani de C.C.?
- Unde gasesc in legislatie aceste reguli?
Va multumesc frumos !!


Jessica Oprea
 User  Jessica Oprea
a intrebat la 29 Ian. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 30 Ian. 2016
Da, daca tatal indeplineste conditiile de acordare a concediului trebuie sa reveniti la serviciu la data la care copilul implineste 1 an si 11 luni.
1. Cum doriti, oricum perioada concediului pentru cresterea copilului constituie vechime in munca si in serviciu, dar si in specialitate.
O.U.G. nr. 124/2011, a intrat in vigoare pe 1 ianuarie 2011 si modifica O.U.G. nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului (care priveste persoanele ai caror copii s-au nascut pana la data de 31 decembrie 2010 inclusiv), si prevede ca ?? perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani (in cazul copilului cu handicap) constituie nu numai vechime in munca si in serviciu, ci si vechime in specialitate, avandu-se in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea?? (ex: pensie, sporuri, etc).
Puteti sa va angajati la un alt loc de munca, dar pentru asta trebuie sa solicitati printr-o cerere incetarea suspendarii contractului actual si dupa aceea prezentati notificarea de demisie. De retinut ca trebuie sa respectati perioada de preaviz, contractul incetand la finalul acestei perioade.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024