ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

revisal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
daca un salariat are contractul de munca suspendat (fara plata) si unitatea unde este angajat in timpul acesta este preluata de o alta unitate, cum se procedeaza cu incetarea suspendarii si a incheierii contractului de munca pentru a-i face alt contract la unitatea respectiva? Cum operez in Revisal?
Multumesc!

Adaugata in: Legislatia muncii
Doina Doina
 User  Doina Doina
a intrebat la 13 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Aug. 2013
Art. 173 - Codul muncii republicat:
(1) Salariatii beneficiaza de protectia drepturilor lor in cazul in care se produce un transfer al intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia catre un alt angajator, potrivit legii.
(2) Drepturile si obligatiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de munca existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
(3) Transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.

HG 500/2011 din pacate nu contine prevederi specifice referitoare la operatiile ce trebuie facute in cazul unei cesiuni, dar solutia a fost propusa tot de inspectorii ITM astfel ca angajatorii sa nu intampine probleme. Ce ar insemna acest lucru? Cedentul ar trebui sa opereze in Revisal o incetare a contractului selectand la "Temeiul de incetare" al contracutlui de munca varianta "Alt temei" unde va completa astfel: Transferat la SC ?X? SRL in conformitate cu art. 173 din Legea nr. 53/2003 ? Codul muncii republicat (avand la baza contractul de cesiune dintre societati).

In rubrica ?Data incetare? se va opera data la care are loc transferul. Termenul de raportare, in aceasta situatie, va fi asimilat celui de incetare a unui contract de munca, respectiv SC ?X? SRL va trebui sa faca inregistrarile in Revisal la data luarii la cunostinta de catre salariati a evenimenului sau cel tarziu data la care va avea loc transferul colectiv al salariatilor.

La randul sau, cesionarul va introduce in Revisal infiintat datele angajatorului si apoi va completa elementele contractuale asa cum apar ele in program, poentru contractele active (in derulare) la data producerii cesiunii (transferului). Toate datele se preiau din contractul existent care a fost transferat noului angajator, ceea ce inseamna ca si numarul si data incheierii CIM se vor pastra. Data inceperii activitatii va fi insa diferita, in campul ?Data incepere activitate? completandu-se data la care are loc transferul.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Aug. 2013
Contractele de munca existente se preiau ca atare la data cesiunii, nu ii incheiati un alt contract de munca pentru ca cesiunea nu reprezinta motiv de incetare a CIM, cf legii. El este preluat ca atare in baza de date, cu tot cu suspendare. Nu se poate efectua niciun fel de modificare asupra lui pana cand nu inceteaza concediul fara plata.

Se opereaza ca atare in Revisal, contractul asa cum exista el.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024