ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Salariata revenita din concediu de crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


O salariata angajata in perioada 11.05.2011-16.02.2012 cu norma de 4 ore/zi, in perioada 17.02.2012 - 08.10.2012 norma intreaga de 8 ore/zi, in perioada 08.10.2012 - 28.07.2014 concediu crestere copil, poate beneficia de somaj? Incepand cu luna august 2014, societatea intra in lichidare. Trebuie sa aiba 12 luni lucrate sau se poate cumula cu perioada in care s-a aflat in concediu de crestere copil? Este obligatoriu sa se respecte termenul de preaviz de 20 zile, avand in vedere ca soc se lichideaza, se poate acorda preavizul pana sa revina salariata la munca, pe perioada concediului de crestere copil?

Adaugata in: Legislatia muncii
Catalina Marinescu
 User  Catalina Marinescu
a intrebat la 28 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Catalina Marinescu
 User Catalina Marinescu
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Aug. 2014
Stagiul de cotizare la somaj, inainte si dupa CIC a fost de 7 luni. M-ar fi interesat daca CIC este considerat tot stagiu de cotizare pentru completarea celor 12 luni.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Catalina Marinescu
 User Catalina Marinescu
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Iul. 2014
Multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Iul. 2014
Daca societatea intra in faliment sau reorganizare judiciara sau se dizolva, in conditiile legii, atunci o puteti concedia in conditiile legii mai devreme de 6 luni la revenire. La data dizolvarii unitatii toate contractele de munca ar trebui sa inceteze de drept cf. Codului muncii republicat. Daca dispuneti concediera ei in conditiile permise de actele normative in vigoare va trebui sa ii acordati preavizul minim legal de 20 de zile lucratoare. Preavizul nu se poate efectua pana sa revina din CIC, dintr-un motiv foarte simplu. Cf. Codului muncii perioada de concediu crestere copil reprezinta suspendare a contractului de munca la cererea salariatului. Totodata, atunci cand pe perioada preavizului intervine o suspendare, acesta se va suspenda in mod corespunzator. Ceea ce inseamna ca nu va putea fi in preaviz in timpul CIC, ea urmand sa il efectueze dupa revenirea din concediu.

Va putea intra in somaj dupa incetarea raportului de munca. Stagiul de cotizare se va calcula pe baza perioadelor lucrate inainte si dupa revenirea din CIC, adaugandu-se apoi, ca stagiu asimilat, si CIC pentru acordarea procentului diferential prevazut de art. 39 din legea 76/2002 la stabilirea valorii indemnizatiei.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024