ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Salarii compensatorii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Sunt in concediu pentru crestere copil pana la 01.04.2013. Am optat pentru 2 ani de stat acasa. In cazul in care luna aceasta solicit sa imi desfaca contractul de munca de la firma unde am lucrat pentru a primii salarii compensatorii, mai beneficiez de indemnizatai crestere copil pana la 2 ani? Tin sa mentionez ca sediul firmei s-a desfiintat din orasul in care locuiesc, a ramas doar sediul principal la Bucuresti. Prin urmare la 1 aprilie cand ar trebui sa ma intorc la munca nu as mai avea oricum unde sa ma intorc si prin urmare contractul tot ar trebui desfacut. Vreau doar sa stiu daca desfacerea contractului de munca inainte de implinirea a 2 ani a copilului si salariile compensatorii ar afecta in vreun mod sau altul indemnizatia pt crestere copil?

Adaugata in: Legislatia muncii
Maria Sipos
 User  Maria Sipos
a intrebat la 02 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Feb. 2013
Angajatorul nu va poate concedia la cerere, si cu atat mai mult cu cat sunteti in crestere copil, daca nu apare o reorganizare judiciara, faliment sau dizolvare in conditiile legii. Puteti solicita incetare prin acordul partilor sau demisie, dar ma indoiesc ca primiti salarii compensatorii in acest caz. Daca CCM intern prevede acordarea lor, in niciun caz nu cred ca se aplica in cazul demisiei sau acordului partilor, ci doar in cazul concedierii din motive neimputabile salariatului.

La revenirea din concediu angajatorul ar trebui sa va primeasca pentru 6 luni, daca nu este rvorba de o reorganizare judiciara, iar apoi va poate concedia. Daca a intervenit reorganizarea si s-a ajuns la desfiintarea punctului de lucru, atunci dupa concediu va trebui sa primiti un preaviz de minim 20 de zile lucratoare, si abia apoi sa intrati in somaj, dupa finalizarea preavizului.

Nu se poate desface CIM in cazul de fata fara preaviz. Compensatoriile le primti dupa incetare, daca CCM prevede acordarea lor. Altfel, legal, angajatorul nu este obligat sa acord astfel de compensatii salariatilor concediati.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024